Jamar Ocet spirytusowy fermentacyjny 10% kwasowości 500 ml
Butelka plastikowa 500 ml
Opis produktu
Ocet spirytusowy 10% Jamar to najchętniej wybierany ocet w Polsce. Nie zawiera żadnych dodatków. Idealnie nadaje się do marynowania warzyw, grzybów oraz mięs.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Ocet spirytusowy 10% kwasowości.
O marce
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
O producencie
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę, kierując się trendami proekologicznymi.
Cechy
100% naturalny
do marynat, sosów, dipów
na wodzie ze źródeł jurajskich
do marynat, sosów, dipów
na wodzie ze źródeł jurajskich
Rozmiar opakowania
500ml
Adres producenta
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Adres zwrotny
ZPS „JAMAR" Szczepaniak sp. j.
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie
Do bezpośredniego spożycia stosować w rozcieńczeniu 1:2.
Przepis
Ogórki marynowane z przyprawą curry
Składniki:
- Ogórki (krótkie)
- Ocet spirytusowy 10% Jamar - 1 szklanka
- Woda - 1,5 litra
- Cukier - 2 szklanki
- Sól - 2 łyżki
- Curry - 3 łyżeczki
- Koper, Natka selera, Cebula
Wykonanie: Wodę, ocet, cukier, sól i curry zagotować. Do każdego słoika włożyć: koper, liść selera (większy), cebula 1/8 grubo krojona, 1 łyżeczka gorczycy i ogórki zielone pokrojone wzdłuż na ćwiartki. Zalać wrzątkiem zalewy, włożyć do gorącej wody i gotować 5 minut od zagotowania.
Składniki:
- Ogórki (krótkie)
- Ocet spirytusowy 10% Jamar - 1 szklanka
- Woda - 1,5 litra
- Cukier - 2 szklanki
- Sól - 2 łyżki
- Curry - 3 łyżeczki
- Koper, Natka selera, Cebula
Wykonanie: Wodę, ocet, cukier, sól i curry zagotować. Do każdego słoika włożyć: koper, liść selera (większy), cebula 1/8 grubo krojona, 1 łyżeczka gorczycy i ogórki zielone pokrojone wzdłuż na ćwiartki. Zalać wrzątkiem zalewy, włożyć do gorącej wody i gotować 5 minut od zagotowania.
Rodzaj materiału opakowania
1 - PET, 2 - HDPE, 22 - Paper
Informacje o recyklingu
Pack - Not Recyclable