Tao Tao Papier ryżowy 300 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0
- w tym cukry 1.2 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00,
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00,
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
facebook.com/TaoTaoHarmoniaSmakow
Smażone sajgonki
Nadzienie na 8-10 sajgonek
1. 5 grzybów Mun Tao Tao moczyć w gorącej wodzie. Po 20 minutach odcedzić, odkroić nóżki i pokroić kapelusze w paski.
2. 50 g makaronu chińskiego Tao Tao wrzucić do wrzątku i zostawić pod przykryciem. Po 3 minutach odcedzić, pokroić na paski o długości około 5 cm.
3. Drobno pokroić średnią marchew, cebulę i 3 liście kapusty pekińskiej. Wymieszać i dodać 200 g mielonego mięsa, jajko, 10 kiełków fasoli mung Tao Tao, 2 łyżki sosu sojowego.
4. Wszystko wymieszać i przyprawić pieprzem.
Sposób przyrządzania
1. Pojedynczy placek zanurzyć na 2 sekundy w letniej wodzie i położyć na deskę aż zmięknie.
2. Na placek nałożyć 1 łyżkę stołową nadzienia i zawinąć w sposób pokazany na obrazkach na opakowaniu.
3. Sajgonki smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju do osiągnięcia złotobrązowego koloru.
Sposób zawijania:
1. Połóż nadzienie na placek.
2. Przykryj nadzienie i zagnij rogi.
3. Zawin sajgonkę.