Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g

Tao Tao Suszone grzyby Mun 50 g

Torebka 50 g
  7,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Grzyby Mun to odmiana nadrzewnego grzyba występującego w strefie tropikalnej. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealny dodatek do bigosu, farszu, sosów, zup, sajgonek i innych potraw.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Suszone grzyby Mun.
O marce Tao Tao - Harmonia Smaków
Cechy tylko naturalne składniki
Rozmiar opakowania 50g
Kraj pochodzenia Chiny
Składniki suszone grzyby Mun (nazwa polska: Uszak gęstowłosy, nazwa łacińska: Auricularia polytricha)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1621.000 / 386.000
Tłuszcze 0.6 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0
Węglowodany 70.2 g
  • w tym cukry 0.0
Białko 4.9 g
Sól 0.02 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres zwrotny TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Lęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
fax (+48 58) 692 90 01
www.tan-viet.com.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu i sosów.
Instrukcje dotyczące przyrządzenia Gotować
Przepis Bigos z grzybami Mun Tao Tao (dla 4 osób)

Składniki:
500 g kiszonej kapusty, 200 g surowej białej kapusty, 300 g kiełbasy, 300 g wędzonego boczku, 300 g wieprzowiny, 1 cebula, 1 marchewka, kilka grzybów Mun Tao Tao, 100 g suszonych śliwek, 500 ml wody, 4 łyżki sosu sojowego Tao Tao, 1 łyżeczka kminku, listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca, sól i pieprz do smaku.

Sposób przyrządzania:
Boczek, kiełbasę i wieprzowinę kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy duży garnek o grubym dnie. Wrzucamy boczek i pozwalamy by się wytopił. Dodajemy kiełbasę i wieprzowinę oraz pokrojoną w piórka cebulę. Podsmażamy przez chwilę a następnie dokładamy pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, utartą marchew i poszatkowaną białką kapustę. Przykrywamy i gotujemy przez kilka minut. Dolewamy wodę i sos sojowy. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, zielem angielskim oraz listkami laurowymi, kminkiem i jałowcem. Grzyby Mun zalewamy gorącą wodą i odkładamy na 3 minuty. Po tym czasie grzyby odsączamy, kroimy w paski i dodajemy do bigosu, a wraz z nimi suszone śliwki. Garnek przykrywamy i gotujemy bigos na wolnym ogniu przez około 2 godziny. Podajemy z chlebem lub ziemniakami. Smacznego!
Kraj pochodzenia Chiny
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...