Kotányi Sól wędzona morska 20 g
Torebka 20 g
Opis produktu
Sól morska niejodowana, wędzona bukowym drewnem
Wyjątkowy, intensywny smak dymu, uzyskujemy wędząc sól morską przez 5 dni drewnem bukowym w tradycyjny i naturalny sposób. Sól wędzona użyta do przygotowania dań wegetariańskich, wzbogaca i podkreśla smak potraw, nadając im charakterystyczny aromat wędzonki bez dodatku mięsa.
Zastosowanie: dania z ryb i makaronów, sosy, marynaty, dania z grilla, zupy.
Wyjątkowy, intensywny smak dymu, uzyskujemy wędząc sól morską przez 5 dni drewnem bukowym w tradycyjny i naturalny sposób. Sól wędzona użyta do przygotowania dań wegetariańskich, wzbogaca i podkreśla smak potraw, nadając im charakterystyczny aromat wędzonki bez dodatku mięsa.
Zastosowanie: dania z ryb i makaronów, sosy, marynaty, dania z grilla, zupy.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sól wędzona morska
O marce
Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Cechy
100% naturalny smak!
tradycyjnie wędzona
bogaty aromat
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
tradycyjnie wędzona
bogaty aromat
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
Rozmiar opakowania
20g℮
Informacja o alergenach
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com
info.pl@kotanyi.com
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Przepis
Nadziewane słodkie ziemniaki z wędzoną solą
Porcja dla 4 osób:
4 duże słodkie ziemniaki (1,4 kg), 6 łyżek oliwy z oliwek, tymianek (gałązki lub suszony), 50 g zielonej fasolki (blanszowanej), 1 puszka fasoli (310 g), 70 g porów, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 1,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Kotányi, 5-6 połówek brzoskwiń z puszki (około 150 g), szczypta cukru, sól wędzona morska Kotányi, pieprz i sól, 100 g sera Cheddar, 150 g kwaśnej śmietany.
Przyrządzenie: Podgrzej piekarnik do 190°C (termoobieg). Natrzyj słodkie ziemniaki 2 łyżkami oliwy i posyp solą, dodaj tymianek i piecz w całości w piekarniku przez 40-70 minut. Po upieczeniu odstaw ziemniaki do ostygnięcia. Drobno pokrój zieloną fasolkę, pory, pomidory i czosnek, i odsącz fasolę z puszki. Podsmaż pory i czosnek z 2 łyżkami oliwy, dodaj pomidory, słodką paprykę Kotányi, 100-150 ml wody i zagotuj. Dodaj fasolę z puszki i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut. Następnie dodaj zieloną fasolę i dopraw solą i pieprzem i pozwól im ostygnąć. Przekrój ziemniaki na pół i wydrąż środki, pozostawiając ścianki o grubości 1-2 cm. Wydrążony miąższ przełóż do miski i zmiażdż lekko. Dodaj mieszankę warzyw i wymieszaj całość. Dopraw wędzoną solą. Wypełnij mieszanką ziemniaki i posyp Cheddarem. Piecz w piekarniku przez ok. 5-15 minut. W międzyczasie pokrój brzoskwinie na plasterki, podsmaż na gorącej patelni z 2 łyżkami oliwy i szczyptą cukru na złoty kolor z obu stron. Podawaj słodkie ziemniaki z plasterkami brzoskwini, odrobiną śmietany i tymianku, posyp całość odrobiną wędzonej soli.
Wskazówka: W razie potrzeby dodaj trochę porów do kwaśnej śmietany.
Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl Porcja dla 4 osób:
4 duże słodkie ziemniaki (1,4 kg), 6 łyżek oliwy z oliwek, tymianek (gałązki lub suszony), 50 g zielonej fasolki (blanszowanej), 1 puszka fasoli (310 g), 70 g porów, 2 ząbki czosnku, 2 pomidory, 1,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej Kotányi, 5-6 połówek brzoskwiń z puszki (około 150 g), szczypta cukru, sól wędzona morska Kotányi, pieprz i sól, 100 g sera Cheddar, 150 g kwaśnej śmietany.
Przyrządzenie: Podgrzej piekarnik do 190°C (termoobieg). Natrzyj słodkie ziemniaki 2 łyżkami oliwy i posyp solą, dodaj tymianek i piecz w całości w piekarniku przez 40-70 minut. Po upieczeniu odstaw ziemniaki do ostygnięcia. Drobno pokrój zieloną fasolkę, pory, pomidory i czosnek, i odsącz fasolę z puszki. Podsmaż pory i czosnek z 2 łyżkami oliwy, dodaj pomidory, słodką paprykę Kotányi, 100-150 ml wody i zagotuj. Dodaj fasolę z puszki i gotuj na wolnym ogniu przez 5-10 minut. Następnie dodaj zieloną fasolę i dopraw solą i pieprzem i pozwól im ostygnąć. Przekrój ziemniaki na pół i wydrąż środki, pozostawiając ścianki o grubości 1-2 cm. Wydrążony miąższ przełóż do miski i zmiażdż lekko. Dodaj mieszankę warzyw i wymieszaj całość. Dopraw wędzoną solą. Wypełnij mieszanką ziemniaki i posyp Cheddarem. Piecz w piekarniku przez ok. 5-15 minut. W międzyczasie pokrój brzoskwinie na plasterki, podsmaż na gorącej patelni z 2 łyżkami oliwy i szczyptą cukru na złoty kolor z obu stron. Podawaj słodkie ziemniaki z plasterkami brzoskwini, odrobiną śmietany i tymianku, posyp całość odrobiną wędzonej soli.
Wskazówka: W razie potrzeby dodaj trochę porów do kwaśnej śmietany.
Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com