Kotányi Przyprawa do bigosu 22 g
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.50 g
- w tym cukry 22.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
A-2120 Wolkersdorf,
PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
1,5 kg kiszonej kapusty, 200 ml wody, 200 g boczku, 750 g wieprzowiny, 750 g wołowiny, 250 g kiełbasy, 50 g suszonych śliwek, 50 g ugotowanych grzybów, 2 łyżki oleju, 1 opakowanie przyprawy do bigosu Kotányi.
Przygotowanie:
Boczek, wieprzowinę i wołowinę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj śliwki i grzyby.
Przykryj i gotuj przez 1 godzinę.
Gotuj kapustę kiszoną przez 40 minut. Dolej wodę, dodaj kiełbasę, mięso i przyprawę do bigosu. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę.