Kotányi Przyprawa do bigosu 22 g

Kotányi Przyprawa do bigosu 22 g

Saszetka 22 g
Cena regularna: 1,99 zł
  1,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Najniższa cena z ostatnich 30 dni przed obniżką:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do bigosu, mieszanka przyprawowa.
O marce Kotányi
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Cechy 100 % naturalny smak
Rozmiar opakowania 22g℮
Składniki sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu), cukier, papryka, kminek, pieprz, NASIONA GORCZYCY, granulat z borowika, majeranek, ziele angielskie, pieprz cayenne, liście laurowe, owoce jałowca
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza).
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 818.00 kJ / 195.00 kcal
Tłuszcze 4.20 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.50 g
Węglowodany 27.00 g
  • w tym cukry 22.00 g
Białko 6.30 g
Sól 45.00 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta KOTÁNYI GmbH,
A-2120 Wolkersdorf,
PF 66,
Austria

dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Przepis Bigos dla 6 osób:
1,5 kg kiszonej kapusty, 200 ml wody, 200 g boczku, 750 g wieprzowiny, 750 g wołowiny, 250 g kiełbasy, 50 g suszonych śliwek, 50 g ugotowanych grzybów, 2 łyżki oleju, 1 opakowanie przyprawy do bigosu Kotányi.

Przygotowanie:
Boczek, wieprzowinę i wołowinę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj śliwki i grzyby.

Przykryj i gotuj przez 1 godzinę.

Gotuj kapustę kiszoną przez 40 minut. Dolej wodę, dodaj kiełbasę, mięso i przyprawę do bigosu. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejną godzinę.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...