Kotányi Burger BBQ mieszanka przyprawowa 25 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.70 g
- w tym cukry 11.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Przepis na 4 burgery:
600 g mielonej wołowiny, 1 szalotka, 2 łyżki sosu Worcestershire, 1/2 opakowania mieszanki Burger BBQ Kotányi, 4 plasterki sera Cheddar, 4 bułki z sezamem, 8 marynowanych papryczek, 1 mała cebula, 1 pomidor, 8 plasterków boczku, 4 łyżki sosu BBQ, 4 liście sałaty, olej do smażenia.
Przygotowanie:
Wymieszaj mieloną wołowinę z pokrojoną drobno szalotką, sosem Worcestershire i mieszanką Burger BBQ Kotányi.
Uformuj kotleciki. Przysmaż dobrze kotleciki z jednej strony. Obróć, nałóż na nie plastry sera Cheddar i grilluj do czasu, aż mięso będzie średnio wypieczone a ser się stopi. Przekrój bułki z sezamem na pół i krótko grilluj.
Podsmaż plastry boczku, aż staną się chrupiące.
Pokrój papryczki na kawałki, cebulę w krążki, pomidora w plastry. Wypełniaj bułkę składnikami w następującej kolejności: 1 łyżka sosu BBQ, liście sałaty, papryczki, burger z plastrem sera, krążki cebuli, plaster pomidora i chrupiący boczek. Delikatnie dociśnij górną połówką bułki.