Kotányi Sól perska niebieska 20 g

Kotányi Sól perska niebieska 20 g

Saszetka 20 g
  3,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Wyjątkowy smak i niebieski blask perskiej soli Kotányi to prawdziwa uczta dla koneserów. Początkowo intensywna, z łagodnym posmakiem, wielu wyczuwa w niej delikatną nutę słodyczy lub lekko korzenny smak. Sól niebieska perska, swój kolor zawdzięcza minerałowi o nazwie sylwin. Ten bardzo nietypowy rodzaj soli wydobywa się i sortuje ręcznie w Iranie. Produkcja soli perskiej jest mocno ograniczona, nazywana jest perełką wśród soli co dodatkowo podkreśla jej unikalność. Sól perska doskonale pasuje do grillowanego mięsa, owoców morza, dań z ziemniaków. Oprócz walorów smakowych posiada też dekoracyjne atuty, które warto wyeksponować.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sól Perska niebieska, gruboziarnista, kamienna, niejodowana.
O marce Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.

Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Wieloletnie doświadczenie pozwala nam wyselekcjonować tylko najlepszej jakości składniki, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotanyi. 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Cechy 100% naturalny smak!
oryginalna sól z Iranu
wyjątkowy smak i kolor
gruboziarnista
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
Rozmiar opakowania 20g℮
Informacja o alergenach Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria

dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Przechowywanie Przechowywać w suchym miejscu.
Przepis Gotowany filet z sandacza w białym winie

Porcja dla 4 osób:
600 g filetu z sandacza,
1 marchewka,
1 żółty burak,
1 korzeń pietruszki,
1 cebula,
sok z cytryny,
kilka ziaren pieprzu czarnego Kotányi,
2 liście laurowe KOTÀNYI,
250 ml białego wina, 250 ml wody,
1 łyżeczka soli perskiej Kotányi,
świeża pietruszka do dekoracji.

Filety z sandacza podziel na 4 porcje. Pokrój warzywa korzeniowe i cebulę na duże plasterki. Gotuj warzywa wraz z resztą składników w wysokiej patelni, na wolnym ogniu przez około 5-6 minut. Włóż filety rybne do bulionu i gotuj na delikatnym ogniu przez kolejne 3-4 minuty.

Wskazówka: Na przystawkę podaj gotowane, solone ziemniaki.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...