Kotányi Sól perska niebieska 20 g
Saszetka 20 g
Opis produktu
Wyjątkowy smak i niebieski blask perskiej soli Kotányi to prawdziwa uczta dla koneserów. Początkowo intensywna, z łagodnym posmakiem, wielu wyczuwa w niej delikatną nutę słodyczy lub lekko korzenny smak. Sól niebieska perska, swój kolor zawdzięcza minerałowi o nazwie sylwin. Ten bardzo nietypowy rodzaj soli wydobywa się i sortuje ręcznie w Iranie. Produkcja soli perskiej jest mocno ograniczona, nazywana jest perełką wśród soli co dodatkowo podkreśla jej unikalność. Sól perska doskonale pasuje do grillowanego mięsa, owoców morza, dań z ziemniaków. Oprócz walorów smakowych posiada też dekoracyjne atuty, które warto wyeksponować.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Sól Perska niebieska, gruboziarnista, kamienna, niejodowana.
O marce
Kotányi Jakość Premium
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Wieloletnie doświadczenie pozwala nam wyselekcjonować tylko najlepszej jakości składniki, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotanyi. 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Jakość poparta doświadczeniem.
Tradycja od 1881 roku.
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Wieloletnie doświadczenie pozwala nam wyselekcjonować tylko najlepszej jakości składniki, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotanyi. 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.
Cechy
100% naturalny smak!
oryginalna sól z Iranu
wyjątkowy smak i kolor
gruboziarnista
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
oryginalna sól z Iranu
wyjątkowy smak i kolor
gruboziarnista
łatwe otwieranie
opakowanie zachowujące aromat
Rozmiar opakowania
20g℮
Informacja o alergenach
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
KOTÁNYI GmbH
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
A-2120 Wolkersdorf, PF 66
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Adres zwrotny
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7
02-366 Warszawa
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
Przepis
Gotowany filet z sandacza w białym winie
Porcja dla 4 osób:
600 g filetu z sandacza,
1 marchewka,
1 żółty burak,
1 korzeń pietruszki,
1 cebula,
sok z cytryny,
kilka ziaren pieprzu czarnego Kotányi,
2 liście laurowe KOTÀNYI,
250 ml białego wina, 250 ml wody,
1 łyżeczka soli perskiej Kotányi,
świeża pietruszka do dekoracji.
Filety z sandacza podziel na 4 porcje. Pokrój warzywa korzeniowe i cebulę na duże plasterki. Gotuj warzywa wraz z resztą składników w wysokiej patelni, na wolnym ogniu przez około 5-6 minut. Włóż filety rybne do bulionu i gotuj na delikatnym ogniu przez kolejne 3-4 minuty.
Wskazówka: Na przystawkę podaj gotowane, solone ziemniaki.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl Porcja dla 4 osób:
600 g filetu z sandacza,
1 marchewka,
1 żółty burak,
1 korzeń pietruszki,
1 cebula,
sok z cytryny,
kilka ziaren pieprzu czarnego Kotányi,
2 liście laurowe KOTÀNYI,
250 ml białego wina, 250 ml wody,
1 łyżeczka soli perskiej Kotányi,
świeża pietruszka do dekoracji.
Filety z sandacza podziel na 4 porcje. Pokrój warzywa korzeniowe i cebulę na duże plasterki. Gotuj warzywa wraz z resztą składników w wysokiej patelni, na wolnym ogniu przez około 5-6 minut. Włóż filety rybne do bulionu i gotuj na delikatnym ogniu przez kolejne 3-4 minuty.
Wskazówka: Na przystawkę podaj gotowane, solone ziemniaki.