Kotányi Sól zmiękczająca mięso 30 g
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- w tym cukry 1.10 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
A-2120 Wolkersdorf,
PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Dla 4 osób:
4 kawałki karkówki, 2 płaskie łyżeczki Soli zmiękczającej mięso Kotányi, 400 ml wody, 2 liście laurowe, 10 ziaren czarnego pieprzu, 1 szczypta tymianku, 2 posiekane ząbki czosnku, olej słonecznikowy.
Przygotowanie:
Rozpuść sól zmiękczającą do mięsa w misce z wodą i dodaj wszystkie przyprawy. Włóż kawałki mięsa i przykryj miskę.
Marynuj w lodówce przez całą noc.
Starannie osusz kawałki karkówki ręcznikiem kuchennym i przypraw je do smaku. Rozgrzej olej na patelni, a następnie dobrze przysmaż mięso z obu stron.