Kotányi Przyprawa do wieprzowiny 30 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.30 g
- w tym cukry 1.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
A-2120 Wolkersdorf, PF 66,
Austria
dla
Kotányi Polonia Sp. z o.o.,
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7,
02-366 Warszawa,
www.kotanyi.com,
info.pl@kotanyi.com
Dla 4 osób:
1 kg karkówki bez kości, 1 opakowanie przyprawy do Wieprzowiny Kotányi, 3 cebule, 1 łyżka smalcu, 1 biała kapusta, sól, pieprz, 1 łyżeczka kminku, 4 łyżki białego octu winnego, szczypta cukru, 3 łyżki oleju roślinnego.
Przygotowanie:
Cebulę pokrój w kostkę, umieść w brytfannie. Natrzyj mięso przyprawą do Wieprzowiny Kotányi i smalcem. Nastaw piekarnik na 190°.
Dodaj wodę i piecz mięso przez 1 godzinę. Obróć raz i kilkakrotnie polewaj sosem z pieczenia.
Podziel kapustę na ćwiartki, poszatkuj, dopraw solą, pieprzem i kminkiem.
Zagotuj ocet z cukrem i wodą. Polej kapustę, połącz z olejem.