Kucharek Sos pieczeniowy ciemny 28 g

Kucharek Sos pieczeniowy ciemny 28 g

Saszetka 28 g
  1,29 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos pieczeniowy ciemny w proszku.
Cechy bez dodatku: tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania 28g
Składniki skrobia kukurydziana, mąka PSZENNA, sól, skrobia modyfikowana, cukier, maltodekstryna, warzywa suszone (4,8 %) : cebula, czosnek, ŚMIETANKA w proszku (zawiera MLEKO, LAKTOZĘ), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, aromaty, papryka słodka, olej rzepakowy, barwnik: karmel amoniakalny, majeranek (0,5 %), pieprz czarny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Zawiera, Gorczyca - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Soja - Może zawierać, Pszenica - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 117.00 kJ / 28.00 kcal
Tłuszcze 0.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
Węglowodany 5.60 g
  • w tym cukry 0.70 g
Białko 0.60 g
Sól 1.90 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj klasyczny sos pieczeniowy ciemny w 1 minutę

Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.

Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.

Życzymy smacznego!
Przepis Wypróbuj również sos:
śliwkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g suszonych śliwek
- 100 ml czerwonego wina

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju, dodaj miód oraz namoczone w winie i przekrojone na pół śliwki. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek i wymieszaj.

myśliwski
Składniki:
- 4 plastry chudego boczku
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat

Boczek i cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i podsmaż razem. Dodaj obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w kostkę pomidory. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek, dodaj musztardę i wymieszaj. Gotowy sos można posypać posiekaną natką pietruszki.

pieprzowy na koniaku
Składniki:
- 1 łyżka Pieprzu kolorowego ziarnistego Prymat
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat
- 1 łyżka Kaparów Smak
- 50 ml koniaku
- 1 mała cebula
- 1 łyżka masła

W moździerzu utłucz ziarna kolorowego pieprzu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na maśle, dodaj pieprz, musztardę, koniak i posiekane kapary. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...