Kucharek Sos pieczeniowy ciemny 28 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 0.70 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.
Życzymy smacznego!
śliwkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g suszonych śliwek
- 100 ml czerwonego wina
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na oleju, dodaj miód oraz namoczone w winie i przekrojone na pół śliwki. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek i wymieszaj.
myśliwski
Składniki:
- 4 plastry chudego boczku
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 pomidory
- 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat
Boczek i cebulę pokrój w kostkę, czosnek w plastry i podsmaż razem. Dodaj obrane, oczyszczone z nasion i pokrojone w kostkę pomidory. Po minucie zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek, dodaj musztardę i wymieszaj. Gotowy sos można posypać posiekaną natką pietruszki.
pieprzowy na koniaku
Składniki:
- 1 łyżka Pieprzu kolorowego ziarnistego Prymat
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat
- 1 łyżka Kaparów Smak
- 50 ml koniaku
- 1 mała cebula
- 1 łyżka masła
W moździerzu utłucz ziarna kolorowego pieprzu. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmaż na maśle, dodaj pieprz, musztardę, koniak i posiekane kapary. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym ciemnym Kucharek.