Kucharek Sos pieczeniowy jasny 28 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 1.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.
Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.
Życzymy smacznego!
chrzanowy z koperkiem
Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki Chrzanu tartego Smak
Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany w plastry czosnek podsmaż razem na oleju. Całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek, dodaj chrzan i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
orzechowy
Składniki:
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki masła
- 12 orzechów włoskich
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, a następnie dodaj pokrojony w plastry czosnek, posiekane orzechy włoskie i musztardę. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek. Można doprawić do smaku Papryką ostrą Prymat.
rodzynkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g rodzynek sułtańskich
- 100 ml czerwonego wina
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj miód i namoczone w winie rodzynki. Po minucie zalej Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek.