Kucharek Sos pieczeniowy jasny 28 g

Kucharek Sos pieczeniowy jasny 28 g

Saszetka 28 g
  1,29 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sos pieczeniowy jasny w proszku.
Cechy bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
Rozmiar opakowania 28g
Składniki mąka PSZENNA, skrobia, sól, cukier, maltodekstryna, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, warzywa suszone (1,9 %): cebula, czosnek, natka pietruszki, olej rzepakowy, papryka słodka, pieprz czarny, kurkuma, ekstrakt drożdżowy, aromaty, aromat naturalny
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Soja - Może zawierać, Pszenica - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 119.00 kJ / 28.00 kcal
Tłuszcze 0.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
Węglowodany 6.00 g
  • w tym cukry 1.20 g
Białko 0.60 g
Sól 1.60 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32 47 33 833
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj klasyczny sos pieczeniowy jasny w 1 minutę:

Krok 1
Zawartość opakowania (28 g) rozpuść w 300 ml zimnej wody i wymieszaj.

Krok 2
Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu ok. 1 minutę, energicznie mieszając.

Życzymy smacznego!
Przepis Wypróbuj również sos:
chrzanowy z koperkiem
Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek koperku
- 2 łyżki Chrzanu tartego Smak

Pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany w plastry czosnek podsmaż razem na oleju. Całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek, dodaj chrzan i wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

orzechowy
Składniki:
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki masła
- 12 orzechów włoskich
- 1 łyżka Musztardy kremskiej Prymat

Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, a następnie dodaj pokrojony w plastry czosnek, posiekane orzechy włoskie i musztardę. Po minucie całość zalej przygotowanym Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek. Można doprawić do smaku Papryką ostrą Prymat.

rodzynkowy z miodem
Składniki:
- 1 mała cebula
- 2 łyżki miodu
- 100 g rodzynek sułtańskich
- 100 ml czerwonego wina

Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na oleju, dodaj miód i namoczone w winie rodzynki. Po minucie zalej Sosem pieczeniowym jasnym Kucharek.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...