Proste Historie Bistro Pizza z kurczakiem i szpinakiem 435 g
100 % polskiego kurczaka
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5.20 g
- w tym cukry 5.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. +48 58 582 42 59
fax +48 58 582 43 81
www.iglotex.pl
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
www.iglotex.pl
+48 58 582 42 59
+48 58 582 43 81
w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
w temperaturze poniżej -18 °C: Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podane w polu kodowym z boku opakowania.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Pizza z grecką nutą
Połóż na pizzę czarne oliwki i pokruszoną fetę.
Słodki sos chili
W garnuszku wymieszaj sos sojowy, wodę, sok z limonki, brązowy cukier i pokrojoną papryczkę chili. Zagotuj, aż zgęstnieje.
Do pizzy przygotuj lekką sałatkę
Pokrój świeże ogórki, czerwoną cebulę, wymieszaj i polej sosem z soku z limonki, brązowego cukru i oleju. Dodaj uprażone orzeszki ziemne.
Historia na deser
Mascarpone z truskawkami i bezą
Rozmroź truskawki Proste Historie. W garnuszku wymieszaj 50 ml wody, sok z połowy cytryny i 4 łyżki cukru. Trzymaj na ogniu, aż cukier się rozpuści, a woda zredukuje na syrop. Dodaj truskawki, gotuj przez 5 minut, zmiksuj i przetrzyj przez sito. Ostudź i wstaw do zamrażarki na 20 minut. Ukręć mikserem do białości 4 żółtka z 1 łyżką cukru pudru i szczyptą cukru waniliowego. Dodaj 500 g mascarpone i ukręć całość na krem. Wkrusz duże kawałki bezy, wymieszaj delikatnie. Podaj polane sosem truskawkowym i posypane cukrem pudrem.