Proste Historie Bistro Pizza z pieczarkami 415 g
Nie jem palmowego
Chronię orangutany
facebook.com/niejempalmowego
prawdziwy sos pomidorowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3.30 g
- w tym cukry 6.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
tel. +48 58 582 42 59
fax +48 58 582 43 81
www.iglotex.pl
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
www.iglotex.pl
+48 58 582 42 59
+48 58 582 43 81
w temperaturze -6°C: 1 tydzień
w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
w temperaturze poniżej -18°C: Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podane w polu kodowym z boku opakowania.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Najlepiej spożyć przed końcem: / Numer partii produkcyjnej: data minimalnej trwałości i numer partii podane w polu kodowym z boku opakowania.
Wiejski smak
Połóż na pizzę plasterki kiszonego ogórka i podsmażony boczek.
Po hiszpańsku
Przed pieczeniem dodaj do pizzy kiełbasę chorizo i suszone chili.
Do pizzy przygotuj lekką sałatkę
Sałatę rzymską i rukolę porwij na mniejsze kawałki, polej sosem winegret i posyp pestkami słonecznika.
Historia na deser
Wiśnie w cieście migdałowym
Rozmroź wiśnie Proste Historie i odsącz owoce z soku. Do miski wsyp 180 g mąki pszennej, dodaj 3 jajka, 100 g cukru, szczyptę soli i wymieszaj. Dodaj 250 ml mleka i rozpuszczone 60 g masła, wsyp 1 czubatą łyżkę zmielonych płatków migdałowych i łyżeczkę aromatu migdałowego. Ukręć masę na jednolite ciasto. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem, ułóż wiśnie i zalej ciastem. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Serwuj posypane cukrem pudrem.