Delecta Budyń smak czekoladowy 64 g

Delecta Budyń smak czekoladowy 64 g

Saszetka 64 g
  1,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Nasz budyń o aksamitnej konsystencji to porcja na 3/4 l mleka. Zdecyduj o jego słodkości dodając odpowiednią ilość cukru. Ten pyszny deser przygotuj dla siebie lub swoich bliskich, ot tak... prosto z serca.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń o smaku czekoladowym w proszku.
Cechy duży 6 porcji
bez dodatku cukru
aksamitny, bez grudek
Liczba użyć 6 Porcje
Ilość porcji/użyć ok. 860 g produktu po przyrządzeniu (6 porcji)
Rozmiar opakowania 64g
Składniki skrobia (ziemniaczana, kukurydziana), skrobia modyfikowana ziemniaczana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 17 %
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Orzechy - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 595.00 kJ / 141.00 kcal
Tłuszcze 2.80 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.70 g
Węglowodany 24.00 g
  • w tym cukry 16.00 g
Białko 4.80 g
Sól 0.15 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Z mlekiem 2 % tłuszczu. ok. 860 g produktu po przyrządzeniu (6 porcji)
Adres producenta Bakalland Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
www.delectujemy.pl
Adres zwrotny Foodwell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.delecta.pl
www.delectujemy.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz przy zgrzewie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Preferencje dietetyczne Bez dodatku cukru
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj:
0,75 litra zimnego mleka (3 szklanki) i 4 łyżki cukru (ok. 60 g).
1. Rozmieszaj zawartość torebki w 1 szklance mleka.
2. Zagotuj pozostałe mleko z cukrem. Zestaw garnek z ognia i wlej rozmieszany proszek. Całość chwilę gotuj, ciągle mieszając.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek.

Dobre rady:
Nie przypalisz budyniu, jeśli przed wlaniem mleka wypłuczesz zimną wodą dno garnka.
Możesz przygotować pyszny krem do ciasta, miksując przestudzony budyń z kostką masła.
Zamiast cukrem, deser możesz posłodzić miodem lub syropem klonowym. Wówczas budyń ugotuj na mniejszej ilości mleka (0,65 l).
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...