Delecta Wanilo Budyń smak waniliowe ciasteczko 40 g

Delecta Wanilo Budyń smak waniliowe ciasteczko 40 g

Torebka 40 g
  1,45 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń smak waniliowe ciasteczko w proszku.
Cechy bez cukru
Liczba użyć 4 Porcje
Ilość porcji/użyć ok. 530 g produktu po przyrządzenia (4 porcje)
Rozmiar opakowania 40g
Składniki skrobia, aromat, barwnik: karoteny, ekstrakt z wanilii
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera
Oświadczenia żywieniowe bez cukru
Informacja o alergenach Produkt może zawierać gluten, jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Zalecenia dla alergików Migdały - Może zawierać, Orzechy brazylijskie - Może zawierać, Orzechy nerkowca - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Orzechy laskowe - Może zawierać, Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Orzechy - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Orzeszki pekan - Może zawierać, Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać, Orzechy włoskie - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 552.00 kJ / 131.00 kcal
Tłuszcze 2.60 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.50 g
Węglowodany 22.00 g
  • w tym cukry 14.00 g
Białko 4.40 g
Sól 0.15 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe ok. 530 g produktu po przyrządzeniu (4 porcje)
Adres producenta FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Adres zwrotny FoodWell Sp. z o.o.
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem/Nr partii - patrz przy zgrzewie. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Preferencje dietetyczne Bez dodatku cukru
Przygotowanie i stosowanie Przygotuj:
0,5 l zimnego mleka (2 szklanki) i 2 łyżki cukru (ok. 30 g)
1. Rozmieszaj zawartość torebki w 1 szklance mleka.
2. Zagotuj pozostałe mleko z cukrem. Zestaw garnek z ognia i wlej rozmieszany proszek. Całość chwilę gotuj, ciągle mieszając.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek.

Dobre rady:
Nie przypalisz budyniu, jeśli przed wlaniem mleka wypłuczesz zimną wodą dno garnka. Zamiast cukrem, deser możesz posłodzić miodem lub syropem klonowym. Wówczas budyń ugotuj na mniejszej ilości mleka (400 ml).
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...