Delecta Budyń smak waniliowy 64 g
bez dodatku cukru
aksamitny, bez grudek
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.50 g
- w tym cukry 16.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl
www.delektujemy.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
0,75 litra zimnego mleka (3 szklanki) i 4 łyżki cukru (ok. 60 g).
1. Rozmieszaj zawartość torebki w 1 szklance mleka.
2. Zagotuj pozostałe mleko z cukrem. Zestaw garnek z ognia i wlej rozmieszany proszek. Całość chwilę gotuj, ciągle mieszając.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek.
Dobre rady:
Nie przypalisz budyniu, jeśli przed wlaniem mleka wypłuczesz zimną wodą dno garnka. Możesz przygotować pyszny krem do ciasta, miksując przestudzony budyń z kostką masła. Zamiast cukrem, deser możesz posłodzić miodem lub syropem klonowym. Wówczas budyń ugotuj na mniejszej ilości mleka (0,65 l).