Dr. Oetker Budyń smak toffi 40 g

Dr. Oetker Budyń smak toffi 40 g

Saszetka 40 g
  1,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Budyń w proszku.
O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Liczba użyć 4 Porcje
Ilość porcji/użyć Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
Rozmiar opakowania 40g
Składniki skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromaty, cukier palony
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Smaki / Aromaty - Zawiera
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 542.00 kJ / 128.00 kcal
Tłuszcze 2.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.50 g
Węglowodany 22.00 g
  • w tym cukry 14.00 g
Białko 4.30 g
Sól 0.15 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g
Adres producenta DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.,
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.,
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta,
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl,
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (30 g) cukru.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do salaterek. Budyń można spożywać na ciepło lub na zimno.
Przepis Kostka toffi bez pieczenia

Składniki:
- 380 g herbatników
- 500 g masy kajmakowej
- 700 ml mleka
- 100 g masła
- 2 budynie smak Toffi Dr. Oetkera
- 100 ml śmietanki 30 % tł.
- 200 g czekolady mlecznej
- 200 g solonych orzeszków ziemnych

Sposób przygotowania:
Formę 25x35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wyłóż herbatnikami. Podgrzej połowę porcji masy kajmakowej i rozsmaruj na herbatnikach. Wyłóż kolejną warstwę herbatników. 500 ml mleka przelej do garnka, dodaj drugą połowę masy kajmakowej oraz masło. Wymieszaj i zagotuj. Na końcu dodaj wymieszane w pozostałej porcji mleka budynie. Ponownie zagotuj do zgęstnienia. Jeszcze ciepły budyń przelej na ciasto, wyłóż kolejną warstwę ciasteczek. Śmietankę podgrzej i zalej nią połamaną czekoladę. Odstaw na kilka minut, po czym wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wylej na ciasto, posyp orzeszkami i odstaw na noc do lodówki.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...