Kucharek Bulion warzywny (12 x 10 g) 120 g

Kucharek Bulion warzywny (12 x 10 g) 120 g

Pudełko 10 g
  3,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Bulion warzywny w kostkach.
Cechy XL dużo się opłaca
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych, barwników
produkt bezglutenowy
Liczba jednostek 12
Liczba użyć 12 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki 12
Rozmiar opakowania 120g
Składniki sól, tłuszcz palmowy, skrobia, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, warzywa suszone (5 %): marchew, cebula, natka pietruszki, korzeń SELERA, liść SELERA, korzeń lubczyku, cukier, aromaty (zawierają SELER), kurkuma, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Wzmacniacze smaku - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję i gorczycę.
Zalecenia dla alergików Seler - Zawiera, Zboża zawierające gluten - Nie zawiera, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 948.00 kJ / 228.00 kcal
Tłuszcze 16.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9.80 g
Węglowodany 17.00 g
  • w tym cukry 6.60 g
Białko 4.00 g
Sól 55.40 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Preferencje dietetyczne Nietolerancja glutenu
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Przepis Zupa krem ze szpinaku

Składniki:
- 1 kg świeżego szpinaku,
- 100 ml śmietany 36 %,
- 100 g sera gorgonzola,
- 1 łyżka masła,
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
- 2 łyżki białego octu winnego,
- 5 ziarenek Kolendry całej Prymat,
- 1 łyżka cukru
- 1/2 twardej, obranej i oczyszczonej z gniazd nasiennych gruszki,
- 750 ml Bulionu warzywnego Kucharek,
- 2 ząbki czosnku,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat.

Sposób przygotowania:
Na patelni podgrzać cukier z octem winnym, dodać kolendrę oraz pokrojoną w kostkę gruszkę, lekko skarmelizować i pozostawić do ostygnięcia. Na maśle podsmażyć drobno posiekany czosnek wraz z umytym i odsączonym z wody szpinakiem i orzechami. Dodać ser gorgonzola oraz śmietanę i gotować do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie rozrzedzić bulionem do wymaganej konsystencji i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ułożoną na wierzchu zimną gruszką.
Pozostałe informacje Masa netto: (12 x 10 g) 120 g
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...