Kucharek Bulion warzywny (12 x 10 g) 120 g
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych, barwników
produkt bezglutenowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9.80 g
- w tym cukry 6.60 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Składniki:
- 1 kg świeżego szpinaku,
- 100 ml śmietany 36 %,
- 100 g sera gorgonzola,
- 1 łyżka masła,
- 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
- 2 łyżki białego octu winnego,
- 5 ziarenek Kolendry całej Prymat,
- 1 łyżka cukru
- 1/2 twardej, obranej i oczyszczonej z gniazd nasiennych gruszki,
- 750 ml Bulionu warzywnego Kucharek,
- 2 ząbki czosnku,
- do smaku: Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat.
Sposób przygotowania:
Na patelni podgrzać cukier z octem winnym, dodać kolendrę oraz pokrojoną w kostkę gruszkę, lekko skarmelizować i pozostawić do ostygnięcia. Na maśle podsmażyć drobno posiekany czosnek wraz z umytym i odsączonym z wody szpinakiem i orzechami. Dodać ser gorgonzola oraz śmietanę i gotować do momentu rozpuszczenia się sera. Następnie rozrzedzić bulionem do wymaganej konsystencji i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ułożoną na wierzchu zimną gruszką.