Kucharek Rosół z kury 120 g (12 x 10 g)
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych, barwników
produkt bezglutenowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9.00 g
- w tym cukry 6.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
+48/32/47 33 833
Składniki:
- 2 łyżki masła klarowanego,
- 2 pokrojone w kostkę cebule,
- 2 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
- 1 kg pokrojonych w kostkę dojrzałych pomidorów bez szypułek,
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego,
- 1/2 l Rosołu z kury Kucharek,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 3 łyżki prażonych orzeszków pinii,
- 4 gałązki świeżej bazylii,
- 100 ml śmietany kremówki
- do smaku: Sól morska, Chili pieprz cayenne, Przyprawa do Bruschetty Prymat.
Sposób przygotowania:
W dużym garnku na gorącym maśle smażymy cebulę, czosnek, po trzech minutach dodajemy pomidory, miód, sok z cytryny i dusimy około pięciu minut. Następnie wlewamy ciepły rosół, gotujemy do miękkości warzyw, miksujemy doprawiając do smaku i przecedzamy przez sito.
Tak przygotowany krem pomidorowy podajemy ze śmietaną, prażonymi orzeszkami pinii dekorując gałązkami świeżej bazylii.