Kucharek Rosół z kury 120 g (12 x 10 g)

Kucharek Rosół z kury 120 g (12 x 10 g)

Pudełko 10 g
  3,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Rosół z kury w kostkach.
Cechy XL dużo się opłaca
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych, barwników
produkt bezglutenowy
Liczba jednostek 12
Liczba użyć 12 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki 12
Rozmiar opakowania 120g
Składniki sól, tłuszcz palmowy, skrobia, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, cukier, aromaty (zawierają JAJA), kurkuma, warzywa suszone (0,3 %): marchew, natka pietruszki, suszone mięso kurze (0,1 %), tłuszcz kurzy (0,1 %), regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Wzmacniacze smaku - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera, MSG (glutaminian) - Zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę i seler.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Nie zawiera, Jaja - Zawiera, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 946.00 kJ / 227.00 kcal
Tłuszcze 14.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9.00 g
Węglowodany 20.00 g
  • w tym cukry 6.20 g
Białko 3.40 g
Sól 55.20 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
www.kucharek.pl
+48/32/47 33 833
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: Data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Preferencje dietetyczne Nietolerancja glutenu
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Przepis Zupa krem z pomidorów z ziołami

Składniki:
- 2 łyżki masła klarowanego,
- 2 pokrojone w kostkę cebule,
- 2 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
- 1 kg pokrojonych w kostkę dojrzałych pomidorów bez szypułek,
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego,
- 1/2 l Rosołu z kury Kucharek,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 3 łyżki prażonych orzeszków pinii,
- 4 gałązki świeżej bazylii,
- 100 ml śmietany kremówki
- do smaku: Sól morska, Chili pieprz cayenne, Przyprawa do Bruschetty Prymat.

Sposób przygotowania:
W dużym garnku na gorącym maśle smażymy cebulę, czosnek, po trzech minutach dodajemy pomidory, miód, sok z cytryny i dusimy około pięciu minut. Następnie wlewamy ciepły rosół, gotujemy do miękkości warzyw, miksujemy doprawiając do smaku i przecedzamy przez sito.
Tak przygotowany krem pomidorowy podajemy ze śmietaną, prażonymi orzeszkami pinii dekorując gałązkami świeżej bazylii.
Pozostałe informacje Masa netto: (12 x 10 g) 120 g
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...