Kucharek Rosół wołowy 120 g (12 x 10 g)
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych
produkt bezglutenowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7.60 g
- w tym cukry 6.60 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Składniki:
- 1 kg ugotowanej pręgi wołowej,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony, 3 Liście laurowe, Tymianek Prymat.
Sos:
- 3 pokrojone w piórka cebule,
- 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- 2 kostki Rosołu wołowego Kucharek,
- 2 łyżki masła klarowanego,
-1 łyżka Musztardy czeskiej Prymat,
Sposób przygotowania:
W dużym rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy przecier pomidorowy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy musztardę, 2 kostki rosołowe, wlewamy 1/2 litra wrzątku (dzięki tym proporcjom sos będzie esencjonalny) i zagotowujemy. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Pręgę kroimy w grube plastry, wkładamy do sosu i dusimy około 10-15 minut. Podajemy z kluseczkami lub makaronem.