Kucharek Rosół wołowy 120 g (12 x 10 g)

Kucharek Rosół wołowy 120 g (12 x 10 g)

Pudełko 10 g
  3,39 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Rosół wołowy w kostkach.
Cechy XL dużo się opłaca
bez dodatku: tłuszczów utwardzonych
produkt bezglutenowy
Liczba jednostek 12
Liczba użyć 12 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć Liczba czynności użycia - sztuk/sztuki 12
Rozmiar opakowania 120g
Składniki sól, tłuszcz palmowy, skrobia, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe, cukier, ekstrakt wołowy (2 %), barwnik: karmel amoniakalny, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Zawiera, Wzmacniacze smaku - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę i seler.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Nie zawiera, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 875.00 kJ / 209.00 kcal
Tłuszcze 12.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7.60 g
Węglowodany 19.00 g
  • w tym cukry 6.60 g
Białko 5.70 g
Sól 56.00 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska,
tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl,
www.kucharek.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii z boku opakowania. Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Preferencje dietetyczne Nietolerancja glutenu
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania: Jedną kostkę rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody. Zastosowanie: Otrzymany wywar doskonale nadaje się do wszelkich zup, sosów i potraw mięsnych.
Przepis Duszona pręga wołowa w sosie cebulowym

Składniki:
- 1 kg ugotowanej pręgi wołowej,
- do smaku: Sól morska, Pieprz czarny mielony, 3 Liście laurowe, Tymianek Prymat.

Sos:
- 3 pokrojone w piórka cebule,
- 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- 2 kostki Rosołu wołowego Kucharek,
- 2 łyżki masła klarowanego,
-1 łyżka Musztardy czeskiej Prymat,

Sposób przygotowania:
W dużym rondlu na maśle smażymy cebulę, czosnek, dodajemy przecier pomidorowy, cały czas mieszając. Następnie dodajemy musztardę, 2 kostki rosołowe, wlewamy 1/2 litra wrzątku (dzięki tym proporcjom sos będzie esencjonalny) i zagotowujemy. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
Pręgę kroimy w grube plastry, wkładamy do sosu i dusimy około 10-15 minut. Podajemy z kluseczkami lub makaronem.
Pozostałe informacje Masa netto: (12 x 10 g) 120 g
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...