Hortex Jagody leśne 280 g
Hortex Maliny
Hortex Mango
Hortex Mieszanka owocowa
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 8.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Sernik jagodowy
Składniki:
masa serowa:
- Jagody leśne Hortex - 140 g
- 500 g sera twarogowego, trzykrotnie mielonego
- 250 g sera mascarpone
- 200 ml śmietanki kremówki
- 150 g cukru pudru
- 100 ml płynnego miodu
- 20 g żelatyny
- szczypta cynamonu
Wierzch:
- Jagody leśne Hortex - 140 g
- 100 g cukru
- sok z połowy cytryny
spód:
- 200 g ciastek typu digestive
- 70 g masła
Gotowe w 120 minut
Przygotowanie:
Ciasteczka pokrusz i połącz z roztopionym masłem. Tak powstałym ciastem wylep dno formy do tarty z wyciąganym dnem i odstaw do lodówki.
Tymczasem przygotuj masę serową. Żelatynę namocz w 4 łyżkach wody. Połowę opakowania jagód zblenduj z miodem i cynamonem, odstaw. Następnie obydwa rodzaje sera zmiksuj z cukrem pudrem i śmietanką. Namoczoną wcześniej żelatynę rozpuść w 100 ml gorącej wody i stopniowo, cały czas mieszając dodawaj do masy serowej. 2/3 masy wylej na schłodzony spód i wstaw do stężenia do lodówki. Do pozostałej wlej zblendowane wcześniej jagody i delikatnie wymieszaj. Gotową masę jagodową wylej na stężałą, białą masę serową i wstaw do lodówki, do stężenia. Na koniec pozostałe jagody przesmaż z cukrem i sokiem z cytryny, a powstałą i ostudzoną polewą polej sernik.