Hortex Wiśnie 450 g
Hortex Borówka amerykańska
Hortex Maliny
Hortex Truskawki
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 9.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Pasztet z wiśniami
Składniki:
- Wiśnie Hortex - 150 g
- 1 kg mięsa z udek kurczaka
- 300 g wędzonego boczku
- 100 g wątróbek drobiowych
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 jajko
- 10 ziarenek pieprzu
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 1 gwiazdka anyżu
- sól, pieprz
Gotowe w 120 minut
Przygotowanie:
Obrane i pokrojone na kawałki cebule, marchewki i pietruszki włóż do garnka wraz z udkami i boczkiem i zalej ok. 2 l wody. Dodaj przyprawy i gotuj tak długo, aż mięso stanie się miękkie. Wyjmij je do przestudzenia, a do bulionu włóż wątróbki i znowu gotuj kilka minut. Następnie odcedź warzywa i wątróbkę (wywar zachowaj) i oddziel mięso od kości.
Przestudzone warzywa i obrane mięso dokładnie zmiel i wymieszaj z jajkiem, doprawiając solą i pieprzem. Jeśli mięso jest za suche możesz dodać odrobinę wywaru z gotowania. Na koniec do masy dodaj odsączone wiśnie i przełóż ją do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzony po wierzchu pasztet włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °C i piecz przez godzinę.