Hortex Mieszanka kompotowa 450 g
Hortex Truskawki
Hortex Jagody leśne
Hortex Dynia kostka
100 % natury
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 7.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Galette z owocami
Składniki:
nadzienie:
- Mieszanka kompotowa Hortex - 1 opakowanie
- 50 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki brązowego cukru
- cukier puder
ciasto:
- 200 g mąki pszennej
- 100 g masła
- 50 g cukru pudru
- 1 żółtko
- 2 łyżki zimnej wody
Gotowe w 70 minut
Przygotowanie:
Z podanych składników zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż do lodówki mniej więcej na 30 minut. Po tym czasie schłodzoną masę rozwałkuj na papierze do pieczenia na duży okrąg i ułóż na blasze. Następnie posiekane orzechy wymieszaj z mąką, cukrem, a osuszone w sitku owoce obtocz w mieszance orzechowej. Potem wyłóż je na środek ciasta, pozostawiając kilkucentymetrowe brzegi, a brzegi zawiń do środka, przykrywając część owoców. Piecz ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 °C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.