Cykoria Krem do tortów o smaku truskawkowym 100 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.70 g
- w tym cukry 5.30 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Serwis Konsumenta
email: serwis@cykoria.pl
www.cykoria.pl
Wersja podstawowa: Do wysokiego naczynia wlać 220 ml schłodzonego mleka (2 % tłuszczu), wsypać zawartość opakowania i miksować około 3-4 minut.
Wersja wzbogacona: Do wysokiego naczynia wlać 250 ml schłodzonego mleka (2 % tłuszczu), wsypać zawartość opakowania i miksować około 3 minut. Następnie dodać 80 g miękkiego masła lub margaryny i miksować jeszcze około 2 minut.
Przygotowany krem stosujemy do przekładania oraz dekorowania ciasta. Krem można urozmaicić dodając bakalie, owoce, konfitury, itp. Porcja kremu wystarczy do przełożenia biszkoptu o średnicy około 24 cm, co pozwala na przygotowanie około 12 porcji. W przypadku większego biszkoptu zalecamy użycie dwóch opakowań kremu, np. o różnych smakach.