Cykoria Krem do tortów o smaku waniliowym 100 g

Cykoria Krem do tortów o smaku waniliowym 100 g

Torebka 100 g
  4,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Krem do tortów w proszku do przyrządzania na mleku.
O marce Gwarancja wysokiej jakości od 1880 roku
Cechy gotowy w 5 minut
Liczba użyć 12 Porcje
Ilość porcji/użyć Opakowanie wystarcza do przygotowania 12 sugerowanych porcji produktu.
Rozmiar opakowania 100g℮
Składniki preparat białkowo-tłuszczowy (tłuszcze roślinne częściowo utwardzone w zmiennych proporcjach: palmowy, kokosowy; MLEKO w proszku odtłuszczone, emulgator: E472a, syrop glukozowy), cukier, substancja zagęszczająca: skrobia ziemniaczana modyfikowana, MLEKO w proszku odtłuszczone, żelatyna wieprzowa, aromaty, barwnik: annato
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Barwniki - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten (pszenica) oraz jaja.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Zawiera, Pszenica - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 229.00 kJ / 55.00 kcal
Tłuszcze 5.90 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2.70 g
Węglowodany 6.00 g
  • w tym cukry 5.30 g
Błonnik pokarmowy 0 g
Białko 1.20 g
Sól 0.09 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Opakowanie wystarcza do przygotowania 12 sugerowanych porcji produktu. Wartość odżywcza podana dla produktu przyrządzonego według wersji podstawowej z mlekiem 2 % tłuszczu.
Adres producenta CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo
Adres zwrotny CYKORIA S.A.
Wierzchosławice 15,
88-140 Gniewkowo

Serwis Konsumenta
Email: serwis@cykoria.pl
www.cykoria.pl
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Sposób przyrządzania:
Wersja podstawowa: Do wysokiego naczynia wlać 220 ml schłodzonego mleka (2 % tłuszczu), wsypać zawartość opakowania i miksować około 3-4 minut.
Wersja wzbogacona: Do wysokiego naczynia wlać 250 ml schłodzonego mleka (2 % tłuszczu), wsypać zawartość opakowania i miksować około 3 minut. Następnie dodać 80 g miękkiego masła lub margaryny i miksować jeszcze około 2 minut.

Przygotowany krem stosujemy do przekładania oraz dekorowania ciasta. Krem można urozmaicić dodając bakalie, owoce, konfitury itp. Porcja kremu wystarczy do przełożenia biszkoptu o średnicy około 24 cm, co pozwala na przygotowanie około 12 porcji. W przypadku większego biszkoptu zalecamy użycie dwóch opakowań kremu, np. o różnych smakach.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...