House of Asia Makaron Mie pszenny 250 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.60 g
- w tym cukry 2.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 7 dni.
Składniki
- 100 g Makaronu Mie
- 2 łyżeczki Pasty z czosnku lub 2-3 posiekane ząbki czosnku
- 3 łyżki Sosu ostrygowego
- 2 łyżki Sosu sojowego jasnego
- 2 łyżeczki Sezamu białego
- 1/2 papryki pokrojonej w paski
- 1/2 marchewki pokrojonej w słupki
- 50 g cukinii pokrojonej w kostkę
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 1 papryczka chili drobno posiekana
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 2 łyżki wody
- 3 łyżki oleju
- Czarny pieprz do smaku
Przygotowanie
1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W misce wymieszaj sos sojowy, ostrygowy, 2 łyżki wody i odstaw.
3. Do rozgrzanego woka wlej olej, podsmaż cebulę z pastą z czosnku i papryką chili przez około minutę, następnie dodaj paprykę, cukinię, marchewkę i ugotowany makaron, wymieszaj, smaż kolejne 3-4 minuty.
4. Pod koniec dodaj przygotowany wcześniej sos, całość wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem, posyp kolendrą i białym sezamem.