House of Asia Pasta Tikka Masala średnia 50 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.80 g
- w tym cukry 10.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.houseofasia.pl
Składniki
- 50 g pasty Tikka Masala
- 2 łyżki oleju
- 200 g mięsa z kurczaka pokrojonego w kostkę
- 70 ml wody
- 4 łyżki śmietanki 36 %
- 1 łyżka kolendry
- 50 g ryżu lub 1 chlebek naan
Przygotowanie
1. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kurczaka. Dodaj pastę i podsmaż przez 3 minuty, a następnie wlej wodę i duś przez 5 minut.
2 Dodaj śmietankę, wymieszaj całość i doprowadź do wrzenia.
3 Podawaj z ugotowanym ryżem lub chlebkiem naan oraz kolendrą.