Dr. Oetker Masa śmietanowa śmietankowa 56 g

Dr. Oetker Masa śmietanowa śmietankowa 56 g

Saszetka 56 g
  4,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Masa śmietanowa utrzymuje lekką oraz puszystą konsystencję bitej śmietany i nie podchodzi wodą. Do przekładania i dekorowania.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Masa w proszku do przyrządzenia bitej śmietany, śmietankowa.
Cechy dodaj do ubitej śmietanki 30% tł.
do przekładania i dekorowania
pyszne też w wersji z serkiem Mascarpone
Liczba użyć 12 Porcje
Ilość porcji/użyć Po podzieleniu masy na 12 porcji, 1 porcja = około 46 g.
Rozmiar opakowania 56g
Składniki cukier, skrobia modyfikowana, 2% ŚMIETANKA w proszku, aromaty, barwnik (karoteny), sól
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 575.00 kJ / 139.00 kcal
Tłuszcze 12.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7.40 g
Węglowodany 5.80 g
  • w tym cukry 5.10 g
Białko 0.90 g
Sól 0.04 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Przygotuj 0,5 l schłodzonej, słodkiej śmietanki 30% tł.
1. 0,5 l mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.

Ilość masy po przyrządzeniu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o Ø 24 cm.

Przygotowanie masy z serkiem Mascarpone
1. 250 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem.
2. Pod koniec ubijania zawartość torebki wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach lub energicznie rózgą. Następnie dodaj 250 g serka Mascarpone i ponownie połącz ze sobą masy. Gotową masę wyłóż na ciasto lub deser. Do czasu podania przechowuj w lodówce.
Smacznego!
Pozostałe informacje 1 porcja (46 g) zawiera: energia 575 kJ 139 kcal 7%*
Energia w 100 g 1250 kJ / 302 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...