Dr. Oetker Ze świata natury Laska wanilii z Wysp Pacyfiku
Opakowanie typu blister
Opis produktu
Wanilia odmiana tahitensis z Wysp Pacyfiku ceniona jest za delikatny, aromatyczny smak i intensywny waniliowy zapach z owocową nutą - wprost Ze świata natury.
Starannie wyselekcjonowana i zapakowana w szklaną fiolkę laska wanilii zachowuje 100 % esencji waniliowego smaku i aromatu.
Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich, jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych.
Starannie wyselekcjonowana i zapakowana w szklaną fiolkę laska wanilii zachowuje 100 % esencji waniliowego smaku i aromatu.
Wanilia podkreśla smak zarówno potraw słodkich, jak i słonych: deserów, ciast, kompotów, sosów, a także dań mięsnych.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Laska wanilii z Wysp Pacyfiku.
Liczba użyć
1 sztuk/sztuki
Ilość porcji/użyć
Opakowanie zawiera 1 sztukę.
Adres producenta
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny
DR. OETKER POLSKA SP. Z O.O.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej.
Przygotowanie i stosowanie
Aby wydobyć najbardziej aromatyczny miąższ, należy przekroić laskę wzdłuż, delikatnie rozchylić i wydobyć zawartość nożem lub łyżeczką.
Przepis
Przepis na
Delikatny sernik z waniliową nutą
Składniki:
- 150 g masła
- 1 laska wanilii Dr. Oetkera
- 8 jaj
- 240 g cukru pudru
- 1 Sernix Dr. Oetkera
- 1 kg twarogu
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
Dno tortownicy o Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i łyżeczką wyjmij miąższ z nasionkami. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawaj roztopione masło oraz Sernix i nasionka wanilii. Stopniowo dodawaj twaróg do połączenia składników. Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Sernik przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C i piecz przez 90 minut. Sernik ostudź przy lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem schłodź w lodówce i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!
Delikatny sernik z waniliową nutą
Składniki:
- 150 g masła
- 1 laska wanilii Dr. Oetkera
- 8 jaj
- 240 g cukru pudru
- 1 Sernix Dr. Oetkera
- 1 kg twarogu
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania:
Dno tortownicy o Ø 24 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 170°C. Masło rozpuść i odstaw do przestygnięcia. Laskę wanilii przetnij wzdłuż na pół i łyżeczką wyjmij miąższ z nasionkami. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas ucierając, dodawaj roztopione masło oraz Sernix i nasionka wanilii. Stopniowo dodawaj twaróg do połączenia składników. Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Sernik przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika, zmniejszając temperaturę do 150°C i piecz przez 90 minut. Sernik ostudź przy lekko uchylonym piekarniku. Przed podaniem schłodź w lodówce i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!