Dr. Oetker Krem do tortów i ciast śmietankowy smak 105 g

Dr. Oetker Krem do tortów i ciast śmietankowy smak 105 g

Saszetka
  5,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do przyrządzenia kremu do tortów, smak śmietankowy.
Cechy bez tłuszczów utwardzonych
gotowy w 3 min
z dodatkiem polskiej śmietanki
Liczba użyć 12 Porcje
Ilość porcji/użyć Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 42 g
Rozmiar opakowania 105g
Składniki cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, skrobia modyfikowana, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym), żelatyna, białka mleka (zawierają laktozę), śmietanka w proszku, aromaty, barwnik (karoteny)
Dodatki Barwniki - Zawiera, Smaki / Aromaty - Zawiera, Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
Informacja o alergenach Możliwa obecność zbóż zawierających gluten.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 490.00 kJ / 118.00 kcal
Tłuszcze 9.10 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6.50 g
Węglowodany 7.80 g
  • w tym cukry 5.40 g
Białko 1.30 g
Sól 0.04 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Dodatkowe informacje żywieniowe Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 42 g
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001
Przechowywanie Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.

wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przepis Przepis na Krem na babeczki
- wersja z mlekiem:
zmiksuj Krem z 200 ml schłodzonego mleka.
- wersja ze śmietanką:
ubij 250 ml zimnej śmietanki 30 % tł., pod koniec ubijania dodaj krem i delikatnie wszystko połącz.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...