Dr. Oetker Ze świata natury Cukier z wanilią 12 g

Dr. Oetker Ze świata natury Cukier z wanilią 12 g

Saszetka 12 g
  3,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost Ze świata natury.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Cukier z wanilią.
Cechy z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru
z ziarenkami wanilii
Rozmiar opakowania 12g
Składniki cukier, 4,3 % mielone laski wanilii (w tym 0,2 % mielone laski wanilii bourbon), 2,6 % ekstrakt wanilii
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1678.00 kJ / 395.00 kcal
Tłuszcze 0.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
Węglowodany 96.00 g
  • w tym cukry 94.00 g
Białko 0.30 g
Sól 0.01 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15,
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Doskonały do wypieków, bitej śmietany, deserów, napojów i grzanego wina. Porcja na ok. 250-300 g mąki.
Przepis Przepis na
Waniliową tarte z kremem mascarpone

Dodaj:
Spód: 200 g mąki pszennej, 130 g masła, 60 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 łyżkę śmietanki 30 % tł.
Krem: 250 ml serka mascarpone, 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 1 opak. Cukru z wanilią Dr. Oetkera, 1 łyżkę cukru pudru, 50 g prażonych płatków migdałów, świeże owoce do dekoracji.

Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na formę do tarty Ø 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut.
2. Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder.
3. Krem przełóż na upieczony spód, a wierzch udekoruj migdałami i owocami.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...