Dr. Oetker Polewa do gotowania czarna błyszcząca 77 g
nie traci blasku
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18.00 g
- w tym cukry 35.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
1. W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.
2. Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia się składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Wskazówki
- Jedno opakowanie polewy wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 24 cm lub ok. 15 babeczek.
- Małe powierzchnie (np. babeczki) dekorować niewielkimi porcjami, rozsmarowując polewę łyżeczką.
- Polewa na ciasto powinna być wylana jeszcze ciepła. Dzięki temu łatwo będzie ją rozprowadzić na jego wierzchu.
- Aby polewa zgęstniała szybciej, ciasto można odstawić w chłodne miejsce.