Dr. Oetker Polewa do gotowania czarna błyszcząca 77 g

Dr. Oetker Polewa do gotowania czarna błyszcząca 77 g

Saszetka 77 g
  4,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pyszną polewą Dr. Oetkera.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka w proszku do przygotowania polewy czarnej, błyszczącej.
O producencie Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Cechy dodaj tylko: mleko, masło
nie traci blasku
Rozmiar opakowania 77g
Składniki cukier, 16 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia, 5,2 % czekolada w proszku (kakao w proszku, cukier, dekstroza), żelatyna
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1797.00 kJ / 431.00 kcal
Tłuszcze 28.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 18.00 g
Węglowodany 40.00 g
  • w tym cukry 35.00 g
Białko 3.60 g
Sól 0.21 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania
1. W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.
2. Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia się składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji.
3. Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.

Wskazówki
- Jedno opakowanie polewy wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 24 cm lub ok. 15 babeczek.
- Małe powierzchnie (np. babeczki) dekorować niewielkimi porcjami, rozsmarowując polewę łyżeczką.
- Polewa na ciasto powinna być wylana jeszcze ciepła. Dzięki temu łatwo będzie ją rozprowadzić na jego wierzchu.
- Aby polewa zgęstniała szybciej, ciasto można odstawić w chłodne miejsce.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...