Dr. Oetker Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40 g

Dr. Oetker Przyprawa korzenna do piernika i grzanego wina 40 g

Torebka 40 g
  2,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Przyprawa Korzenna to doskonała kompozycja aromatycznych przypraw, dzięki której przyrządzisz wyjątkowo smaczny piernik i wyśmienitego grzańca.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa korzenna w proszku do piernika i grzanego wina.
Cechy pełnia smaku i aromatu
wyjątkowa kompozycja przypraw
Rozmiar opakowania 40g
Składniki cukier trzcinowy, 17 % mieszanka suszonych i mielonych przypraw (ziele angielskie, goździki, kminek, kolendra, cynamon, gałka muszkatołowa, imbir, GORCZYCA, kardamon, anyż)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1686.00 kJ / 398.00 kcal
Tłuszcze 2.70 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.70 g
Węglowodany 90.00 g
  • w tym cukry 88.00 g
Białko 1.50 g
Sól 0.05 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis Tradycyjny piernik
Składniki:
2 jajka, 100 g miękkiego masła, ¾ szkl. cukru, 100 g miodu, 1 łyżka zimnej wody, ½ szkl. kwaśnej śmietany 18 % tł., 1,5 szkl. mąki pszennej, 1 płaska łyżeczka Sody Dr. Oetkera, 1 łyżka kakao, 1 opak. Przyprawy korzennej Dr. Oetkera, 100 g bakalii (50 g suszonej żurawiny, 50 g posiekanych orzechów włoskich).

Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Masło ucieraj z cukrem, dodaj żółtka, miód, zimną wodę, kwaśną śmietanę, mąkę pszenną, Sodę Dr. Oetkera, kakao i Przyprawę korzenną Dr. Oetkera. Ucierając doprowadź do uzyskania gładkiej masy. Do ciasta możesz dodać oprószone mąką bakalie. Z dwóch białek ubij pianę i delikatnie wymieszaj z ciastem. Następnie ciasto przełóż do podłużnej formy (ok. 25 x 11 x 7 cm), wysmarowanej wcześniej tłuszczem i wysypanej mąką. Piekarnik nagrzej do 170 °C i piecz przez ok. 60 min. Ostudzony piernik udekoruj Polewą deserową Dr. Oetkera.

Przepis na grzańca
0,5 l wina lub piwa wlej do garnka, dodaj 1 łyżeczkę Przyprawy Korzennej Dr. Oetkera, następnie podgrzej. Aby podkreślić smak grzańca, możesz dodać 2 łyżki miodu lub cukru.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...