Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 20 g
Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 20 g

Dr. Oetker Żelatyna uniwersalna 20 g

Saszetka 20 g
  2,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Do kuchni polecamy naszą Żelatynę Uniwersalną:
- idealna do mięs, ryb, warzyw i deserów,
- wystarcza na 1 litr płynu,
- super klarowana.
Wypróbuj, a nie skorzystasz już z żadnej innej.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Żelatyna spożywcza wieprzowa zdatna do spożycia przez ludzi.
Cechy do mięs, ryb, warzyw i deserów
na 1 l płynu
wieprzowa, super klarowna
Rozmiar opakowania 20g
Kraj pochodzenia Produkt UE
Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 0 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Sposób przygotowania:
Zawartość torebki wsyp do 1 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru.
Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj!
Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia.

Porady:
Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.

Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę.

Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej.

Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.
Przepis Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl
Kraj pochodzenia Unia Europejska
`
Ładuję...
Ładuję...