Dr. Oetker Ze świata natury Cukier ze skórką pomarańczową 15 g

Dr. Oetker Ze świata natury Cukier ze skórką pomarańczową 15 g

Saszetka 15 g
  3,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Aromatyczne pomarańcze, dojrzewające w pełnym słońcu włoskich gajów cytrusowych, gwarantują niepowtarzalny bukiet smaków i zapachów - wprost Ze świata natury.
Cechy z pomarańczy z Włoch
Rozmiar opakowania 15g
Składniki cukier, 11 % skórka pomarańczowa, naturalny aromat pomarańczowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Możliwa obecność glutenu i mleka.
Zalecenia dla alergików Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Mleko - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1590.00 kJ / 375.00 kcal
Tłuszcze 0.10 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 90.00 g
  • w tym cukry 82.00 g
Białko 0.10 g
Sól 0.03 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Adres zwrotny Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Doskonały do ciast, deserów, napojów i grzanego wina. Porcja na ok. 250-300 g mąki.
Przepis Przepis na
Pomarańczowe brownie

Dodaj:
200 g gorzkiej czekolady, 200 g masła, 50 g kakao, 150 g mąki pszennej, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Dr. Oetkera, 350 g cukru, 1 opak. Cukru ze skórką pomarańczową Dr. Oetkera, 4 jajka.

Sposób przygotowania:
1. Formę 24x28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nagrzej piekarnik do 180°C.
2. Czekoladę pokrusz do miski (metalowej, szklanej) ustawionej na garnku z gotującą się wodą i dodaj masło. Cały czas mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do przestygnięcia.
3. Do osobnej miski wsyp kakao i mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier oraz Cukier ze skórką pomarańczową. Dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masłem. Następnie wbij jajka i miksuj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Czekoladową masę przelej do formy i wstaw do piekarnika na 25 minut. Po upieczeniu przestudź.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...