Prymat Mieszanka do ogórków konserwowych 40 g

Prymat Mieszanka do ogórków konserwowych 40 g

Saszetka 40 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Istnieje wiele szkół przyrządzania ogórków konserwowych, jednak sekret ich najlepszego smaku znają jedynie nieliczni. Dlatego dzielimy się naszą doskonałą recepturą opartą na odpowiednich proporcjach zalewy octowej oraz dodatków, między innymi kopru, chrzanu czy czosnku. Dzięki niej domowe ogórki konserwowe będą odpowiednio octowe, twarde i chrupiące - jednym słowem doskonałe!
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka do ogórków konserwowych - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy bez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
Rozmiar opakowania 40g
Składniki koper (26,6 %): łodygi i nasiona, chrzan (22,5 %), GORCZYCA biała, pieprz czarny, ziele angielskie, czosnek (7,1 %), marchew
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler i orzeszki ziemne.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1510.00 kJ / 361.00 kcal
Tłuszcze 11.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.90 g
Węglowodany 40.00 g
  • w tym cukry 12.00 g
Białko 17.00 g
Sól 0.23 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Ogórki konserwowe gotowe zaraz po przyrządzeniu

Przygotuj:
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- ocet 10 %
- cukier
- sól

Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zalewę. Do każdego 1,5 l wody dodaj: 0,25 l octu, 1 łyżkę stołową soli (tj. 15 g) i 3 łyżki stołowe cukru (tj. 36 g).
2. Wymieszaną zalewę zagotuj.
3. Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
4. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej przygotowaną wcześniej zalewą.
5. Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pasteryzuj około 3-5 minut.

Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...