Prymat Mieszanka do ogórków konserwowych 40 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.90 g
- w tym cukry 12.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
tel.: +48/32/47 33 833,
e-mail: prymat@prymat.pl
www.prymatgroup.pl
Przygotuj:
- ok. 3 kg ogórków gruntowych
- ocet 10 %
- cukier
- sól
Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj zalewę. Do każdego 1,5 l wody dodaj: 0,25 l octu, 1 łyżkę stołową soli (tj. 15 g) i 3 łyżki stołowe cukru (tj. 36 g).
2. Wymieszaną zalewę zagotuj.
3. Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g).
4. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej przygotowaną wcześniej zalewą.
5. Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pasteryzuj około 3-5 minut.
Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.