Prymat Przyprawa karkówka grill 20 g

Prymat Przyprawa karkówka grill 20 g

Torebka 20 g
  1,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa Karkówka grill - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy bez dodatku substancji konserwujących, glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania 20g
Składniki sól, cebula, papryka słodka, czosnek, owoc kolendry, rozmaryn, GORCZYCA biała, chili, cząber, tymianek , liść laurowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: Bez dodatku substancji konserwujących

Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 911.000 / 218.000
Tłuszcze 6.7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.2 g
Węglowodany 23.0 g
  • w tym cukry 9.1 g
Białko 8.1 g
Sól 36.4 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Grillowana karkówka
Składniki:
- 700 g karkówki.

Marynata:
- 2 łyżki Musztardy sarepskiej Prymat,
- 2 łyżki miodu,
- 1 łyżka Musztardy francuskiej Prymat,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 4 rozgniecione ząbki czosnku,
- 3 łyżki przyprawy Karkówka grill Prymat.

Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1 centymetra. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty. Mięso zalać marynatą, przykryć naczynie i odstawić na całą noc do lodówki. Plastry karkówki grillować po ok. 12-15 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując pozostałą marynatą. Podawać z grillowanymi ziemniaczkami.

Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl

Warto wiedzieć
Przed marynowaniem mięso warto rozbić tłuczkiem i ponacinać żyłki. Dzięki temu nie będzie się zwijać podczas grillowania.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...