Prymat Marynata do mięs pikantna 20 g
Idealna do wołowiny, dziczyzny czy baraniny, a także do warzyw. Sprawdza się doskonale podczas przygotowywania pikantnych skrzydełek z grilla. Kilka godzin w chłodzie sprawi, że smak potraw będzie odpowiednio pikantny.
Nasza przyprawa jest bez dodatku glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: Nasza przyprawa jest bez dodatku glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
- w tym cukry 13.0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj zawartość opakowania z 5-6 łyżkami oleju lub oliwy.
2. Dokładnie natrzyj mięso marynatą z każdej strony.
3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
4. Następnie wyjmij mięso z lodówki i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.
Rada:
Mniejsze kawałki mięsa szybciej przechodzą proces marynowania. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkunastu godzin.
Doradcasmaku.pl