Prymat Marynata do mięs pikantna 20 g

Prymat Marynata do mięs pikantna 20 g

Torebka 20 g
  1,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Warto wiedzieć
Idealna do wołowiny, dziczyzny czy baraniny, a także do warzyw. Sprawdza się doskonale podczas przygotowywania pikantnych skrzydełek z grilla. Kilka godzin w chłodzie sprawi, że smak potraw będzie odpowiednio pikantny.

Nasza przyprawa jest bez dodatku glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Pikantna mieszanka przyprawowa - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Cechy bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania 20g
Składniki sól, cebula, papryka słodka, GORCZYCA biała (6%), owoc kolendry, chili (5%), cukier, majeranek, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, owoc jałowca, czosnek, pieprz czarny (1,4%), rozmaryn (0,9%)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: Nasza przyprawa jest bez dodatku glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.

Informacja o alergenach Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1146.000 / 274.000
Tłuszcze 7.0 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
Węglowodany 36.0 g
  • w tym cukry 13.0 g
Białko 9.0 g
Sól 25.5 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Opakowanie wystarcza na zamarynowanie 600 g mięsa.

Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj zawartość opakowania z 5-6 łyżkami oleju lub oliwy.
2. Dokładnie natrzyj mięso marynatą z każdej strony.
3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
4. Następnie wyjmij mięso z lodówki i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.

Rada:
Mniejsze kawałki mięsa szybciej przechodzą proces marynowania. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkunastu godzin.
Przepis Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...