Prymat Przyprawa do jajek 15 g

Prymat Przyprawa do jajek 15 g

Saszetka 15 g
  1,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Wypróbuj też do:
- omletów
- past śniadaniowych
- sałatek warzywnych
- zapiekanek
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do dań z jajek - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy pomysł na pyszne śniadanie
z cebulką
ze szczypiorkiem liofilizowanym
z natką pietruszki
Rozmiar opakowania 15g
Składniki sól morska, cebula (18,5 %), papryka słodka (6,1 %), natka pietruszki (6 %), szczypiorek liofilizowany (5,5 %), czosnek, kurkuma, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, oliwa z oliwek, koncentrat soku z cytryny
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 668.00 kJ / 159.00 kcal
Tłuszcze 2.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.60 g
Węglowodany 23.00 g
  • w tym cukry 9.90 g
Białko 7.10 g
Sól 53.00 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie przed użyciem wstrząśnij saszetką
Przepis Czerwona szakszuka

Składniki:
- 4 kiełbaski chorizo
- 3 duże pomidory
- 4 jajka
- 1 czerwona papryka
- 3 ząbki czosnku
- Do smaku: Przyprawa do jajek, Papryka słodka mielona Prymat

Przygotowanie:
4 osoby
30 minut

Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Umytą paprykę bez nasion pokroić w kostkę. Chorizo obrać z błony, pokroić w plasterki i podsmażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie dodać pomidory, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszać i dusić na małym ogniu ok. 15 minut (w razie potrzeby podlać ¼ szklanki wody). Łyżką zrobić cztery zagłębienia i wbić do nich jajka. Danie przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty, aż jajka się zetną. Danie podawać ciepłe z bagietką.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...