Prymat Przyprawa do jajek 15 g
- omletów
- past śniadaniowych
- sałatek warzywnych
- zapiekanek
z cebulką
ze szczypiorkiem liofilizowanym
z natką pietruszki
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.60 g
- w tym cukry 9.90 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833,
www.prymatgroup.pl
Składniki:
- 4 kiełbaski chorizo
- 3 duże pomidory
- 4 jajka
- 1 czerwona papryka
- 3 ząbki czosnku
- Do smaku: Przyprawa do jajek, Papryka słodka mielona Prymat
Przygotowanie:
4 osoby
30 minut
Pomidory sparzyć, obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Umytą paprykę bez nasion pokroić w kostkę. Chorizo obrać z błony, pokroić w plasterki i podsmażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie dodać pomidory, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszać i dusić na małym ogniu ok. 15 minut (w razie potrzeby podlać ¼ szklanki wody). Łyżką zrobić cztery zagłębienia i wbić do nich jajka. Danie przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu jeszcze 2-3 minuty, aż jajka się zetną. Danie podawać ciepłe z bagietką.