Prymat Przyprawa grill pikantny 20 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: Bez dodatku substancji konserwujących
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
- w tym cukry 10.0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Składniki:
- 20 dużych skrzydełek z kurczaka,
- świeża kolendra do dekoracji.
Marynata:
- 2 łyżki przyprawy Grill pikantny Prymat,
- 3 łyżki miodu,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 1 łyżka startego świeżego imbiru,
- 1 drobno posiekana papryczka chili bez pestek,
- 2 łyżki soku z cytryny.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu, zamarynować i odstawić na ok. 4-6 godzin do lodówki. Tak przygotowane skrzydełka grillować ok. 30 min, od czasu do czasu obracając. Skropić sokiem z cytryny i udekorować listkami świeżej kolendry.
Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl
Warto wiedzieć
Podczas marynowania mięs na grilla większe kawałki oraz te ze skórą warto ponakłuwać widelcem. Ułatwi to wchłanianie się marynaty w głąb mięsa.