Prymat Przyprawa grill pikantny 20 g

Prymat Przyprawa grill pikantny 20 g

Torebka 20 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa Grill pikantny - suszona mieszanka przyprawowa.
Cechy bez dodatku substancji konserwujących, glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania 20g
Składniki sól, papryka słodka, cebula, owoc kolendry, GORCZYCA biała, majeranek, chili (3%), cukier, owoc jałowca, pieprz czarny (2,2%), czosnek, rozmaryn
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: Bez dodatku substancji konserwujących

Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, seler, orzeszki ziemne i sezam.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 926.000 / 222.000
Tłuszcze 7.5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g
Węglowodany 22.0 g
  • w tym cukry 10.0 g
Białko 8.4 g
Sól 35.2 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Chrupiące grillowane skrzydełka
Składniki:
- 20 dużych skrzydełek z kurczaka,
- świeża kolendra do dekoracji.

Marynata:
- 2 łyżki przyprawy Grill pikantny Prymat,
- 3 łyżki miodu,
- 3 łyżki sosu sojowego,
- 1 łyżka startego świeżego imbiru,
- 1 drobno posiekana papryczka chili bez pestek,
- 2 łyżki soku z cytryny.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu, zamarynować i odstawić na ok. 4-6 godzin do lodówki. Tak przygotowane skrzydełka grillować ok. 30 min, od czasu do czasu obracając. Skropić sokiem z cytryny i udekorować listkami świeżej kolendry.

Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl

Warto wiedzieć
Podczas marynowania mięs na grilla większe kawałki oraz te ze skórą warto ponakłuwać widelcem. Ułatwi to wchłanianie się marynaty w głąb mięsa.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...