Prymat Przyprawa grill klasyczny 20 g
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: Bez dodatku substancji konserwujących
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.8 g
- w tym cukry 12.0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
www.prymatgroup.pl
+48324733833
Składniki:
- 800 g antrykotu wołowego,
- 2 łyżki Cebuli suszonej Prymat,
- 1 łyżeczka sosu sojowego,
- łyżeczka octu balsamicznego,
- 1/2 opakowania przyprawy Grill klasyczny Prymat,
- 2-3 ząbki czosnku,
- 5 dużych pszennych bułek,
- Musztarda sarepska Prymat.
Przygotowanie:
Mięso zmielić z czosnkiem w maszynce. Dodać 3 łyżki musztardy, suszoną cebulę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz przyprawę Grill klasyczny. Wyrabiać przez kilka minut. Z mięsa uformować 5 płaskich kotletów, grillować po ok. 4-5 minut z każdej strony i odstawić na kilka minut. Bułki przeciąć na pół i podpiec chwilę na grillu. Spód bułek posmarować musztardą, położyć ulubione warzywa, mięso oraz przykryć górną połową bułek.
Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl
Warto wiedzieć
Marynując mięsa na grilla, pamiętaj, aby kawałki były jednakowej grubości. Wówczas będziesz mieć gwarancję, że marynata wchłonie się równomiernie we wszystkie kawałki.