Prymat Przyprawa grill ziołowy 20 g

Prymat Przyprawa grill ziołowy 20 g

Torebka 20 g
  1,69 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Mieszanka przyprawowa Grill ziołowy to znakomita kompozycja specjalnie dobranych ziół i przypraw, które dodadzą wyjątkowego ziołowego smaku i aromatu grillowanym mięsom, drobiu i warzywom.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa Grill ziołowy
Cechy bez dodatku glutaminianu sodu
bez dodatku konserwantów
Rozmiar opakowania 20g
Składniki sól, zioła 24% (oregano, bazylia, majeranek, rozmaryn, tymianek, cząber), czosnek, GORCZYCA biała, cebula, cukier, kolendra, pieprz czarny, kminek, ziele angielskie, olej rzepakowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko (łącznie z laktozą), seler, sezam i łubin, które są używane w zakładzie.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Łubin - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Sezam - Może zawierać, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 927.00 kJ / 222.00 kcal
Tłuszcze 6.30 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.70 g
Węglowodany 31.00 g
  • w tym cukry 16.00 g
Białko 8.30 g
Sól 34.10 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel./fax: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny Prymat Sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel./fax: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Grillowane polędwiczki w ziołach
4 polędwiczki wieprzowe, ½ szklanki oleju rzepakowego, 1 opakowanie przyprawy Grill ziołowy Prymat, 2 łyżki Musztardy rosyjskiej Prymat, 1 łyżka miodu wielokwiatowego, 1 łyżka soku z cytryny, chrzan żurawinowy

Olej, przyprawę, musztardę, miód i sok z cytryny dokładnie wymieszać. Powstałą marynatą natrzeć mięso i odstawić na godzinę do lodówki. Zamarynowaną polędwicę grillować na rozgrzanym ruszcie ze wszystkich stron na złoty kolor. Pokroić w plastry i podawać z chrzanem żurawinowym.

Warto wiedzieć
Marynowanie mięs na grilla:
mniejsze porcje mięsa (np. takie, które za chwilę będziemy smażyć na grillu w formie szaszłyków) wystarczy zamarynować ma chwilę przed grillowaniem. Nie zawsze jest konieczne kilkugodzinne marynowanie. Pamiętajmy, że nawet krótkie marynowanie jest lepsze od żadnego.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...