Prymat Przyprawa grill ziołowy 20 g
bez dodatku konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.70 g
- w tym cukry 16.00 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel./fax: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel./fax: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
4 polędwiczki wieprzowe, ½ szklanki oleju rzepakowego, 1 opakowanie przyprawy Grill ziołowy Prymat, 2 łyżki Musztardy rosyjskiej Prymat, 1 łyżka miodu wielokwiatowego, 1 łyżka soku z cytryny, chrzan żurawinowy
Olej, przyprawę, musztardę, miód i sok z cytryny dokładnie wymieszać. Powstałą marynatą natrzeć mięso i odstawić na godzinę do lodówki. Zamarynowaną polędwicę grillować na rozgrzanym ruszcie ze wszystkich stron na złoty kolor. Pokroić w plastry i podawać z chrzanem żurawinowym.
Warto wiedzieć
Marynowanie mięs na grilla:
mniejsze porcje mięsa (np. takie, które za chwilę będziemy smażyć na grillu w formie szaszłyków) wystarczy zamarynować ma chwilę przed grillowaniem. Nie zawsze jest konieczne kilkugodzinne marynowanie. Pamiętajmy, że nawet krótkie marynowanie jest lepsze od żadnego.