Prymat Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg

Prymat Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg

Torebka 1 kg
  3,89 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Sól kamienna jest używana do konserwowania żywności już od najdawniejszych czasów. Jest doskonała do przygotowywania przetworów takich, jak ogórki czy kapusta kiszona.

Sól kamienna naturalnego pochodzenia*

*Jest produktem naturalnego pochodzenia, o wysokim stopniu czystości, wydobywanym w kopalniach soli i pochodzi ze złóż sprzed około 250 mln lat. Nie jest poddawana żadnej obróbce chemicznej. Z uwagi na swoje naturalne pochodzenie może mieć barwę całkowicie białą, ale także szarawą lub różową.

Oferując sól kamienną, Prymat stawia na sól naturalnego pochodzenia.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sól kamienna niejodowana do przetworów.
Rozmiar opakowania 1kg
Składniki sól kamienna, substancja przeciwzbrylająca: E 536
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Produkt może zawierać: jaja, mleko (łącznie z laktozą), soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Orzeszki ziemne - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta Prymat sp. z o.o.,
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
www.prymatgroup.pl
Adres zwrotny Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Użyj do domowych przetworów
Ogórki kiszone i małosolne
Składniki: ok. 3 kg ogórków gruntowych (wystarcza na 6 słoików o pojemności 1 l), Sól kamienna do przetworów Prymat, Mieszanka do ogórków kwaszonych i małosolnych Prymat.
Sposób przygotowania:
Przygotować zalewę, rozpuszczając sól w gorącej wodzie (1 czubata łyżka stołowa soli, tj. 20 g na każdy 1 l wody). Do słoików o pojemności 1 l wsypać 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). Następnie ułożyć w każdym ze słoików umyte ogórki i zalać przygotowaną wcześniej zalewą. Słoiki przeznaczone na ogórki małosolne przykryć ściereczką i pozostawić na około 2-3 dni w temperaturze otoczenia. Słoiki przeznaczone na ogórki kwaszone zakręcić szczelnie zakrętką i pozostawić w chłodnym miejscu przez kilka tygodni.
Rodzaj materiału opakowania 5 - PP
Dodatkowe informacje o recyklingu Dbamy o środowisko, dlatego do produkcji tego opakowania użyto folii monomateriałowej, która nadaje się do recyklingu.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...