Prymat Przyprawa karkówka grill 80 g
Przed marynowaniem mięso warto rozbić tłuczkiem i ponacinać żyłki. Dzięki temu nie będzie się zwijać podczas grillowania.
bez dodatku glutaminianu sodu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: bez dodatku substancji konserwujących
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.2 g
- w tym cukry 9.1 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
ul. Chlebowa 14
44-337 Jastrzębie-Zdrój
Polska
Tel.: +48/32/47 33 833
Składniki:
- 700 g karkówki
Marynata:
- 2 łyżki Musztardy sarepskiej Prymat,
- 2 łyżki miodu,
- 1 łyżka Musztardy francuskiej Prymat,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 4 rozgniecione ząbki czosnku,
- 3 łyżki przyprawy Karkówka grill Prymat.
Przygotowanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1 centymetra. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki marynaty. Mięso zalać marynatą, przykryć naczynie i odstawić na całą noc do lodówki. Plastry karkówki grillować po ok. 12-15 minut z każdej strony, od czasu do czasu smarując pozostałą marynatą. Podawać z grillowanymi ziemniaczkami.
Więcej przepisów na:
www.DoradcaSmaku.pl