Jamar Passata klasyczna 700 g
aż 1,5 kg pomidorów w butelce!
przecier pomidorowy
Polski Producent
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 5.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
700 g Passaty klasycznej Jamar, 300 g kiełbasy, 3 papryki kolorowe, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, ½ papryczki chilli, olej, 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, sól i pieprz.
Na oleju przesmaż w tym samym czasie cebulę i pociętą na plasterki kiełbasę. Kiedy kiełbasa się zarumieni dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili dorzuć pokrojone w słupki papryki i wszystkie przyprawy. Po kilku minutach dodaj passatę i duś aż sos zgęstnieje (ok 15 minut).
Smacznego!