Jamar Passata z czosnkiem 700 g
aż 1,5 kg pomidorów w butelce!
Polski producent
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 5.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
700 g Passaty z czosnkiem Jamar,
500 g mięsa mielonego wieprzowego,
olej, cebula, łyżeczka oregano, sól i pieprz.
Opcjonalnie 2 łyżki mascarpone.
Na niewielkiej ilości oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso oraz przyprawy i smaż przez 10 min. Kiedy mięso się zarumieni dolej 400 g wody lub bulionu i duś przez 15 min. Dolej passatę i gotuj aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj mascarpone.
W wersji wege zastąp mięso ciecierzycą Jamar i zmniejsz ilość passaty do 500 g. Dodaj wszystkie składniki do zeszklonej wcześniej cebuli i gotuj przez 15 minut.
Smacznego!