Jamar Passata z ziołami 700 g
aż 1,5 kg pomidorów w butelce!
Polski producent
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.10 g
- w tym cukry 5.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
Albertów 69
42-165 Lipie
www.jamar.pl
700 g Passaty Jamar z ziołami,
400 ml bulionu warzywnego,
olej, cebula, ząbek czosnku,
½ papryczki chilli (opcjonalnie),
sól, pieprz, szczypta cukru
i 2 łyżki serka mascarpone.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, następnie dodaj czosnek i smaż na niewielkim ogniu przez minutę. Po tym czasie dodaj wszystkie pozostałe składniki poza mascarpone i gotuj ok. 25 minut. Po zdjęciu z ognia całość delikatnie zmiksuj i dodaj mascarpone. Smacznego!