Knorr Pieprz czarny z Wietnamu mielony 16 g
Saszetka 16 g
Opis produktu
Kuchnia wietnamska, jedna z najpopularniejszych kuchni azjatyckich, nie obyłaby się bez dodatku czarnego pieprzu. To właśnie Wietnam słynie z uprawy tej charakterystycznej, pikantnej przyprawy. Z jej dodatkiem każde przygotowane przez nas danie nabierze wyrazistości i niepowtarzalnego smaku.
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Pieprz czarny z Wietnamu.
Cechy
gwarancja pochodzenia - Wietnam
Rozmiar opakowania
16g℮
Składniki
100 % pieprz czarny mielony z Wietnamu
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach
Może zawierać gluten (zboża), mleko, jaja, seler i gorczycę.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać
Adres producenta
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Odwiedź: www.przepisy.pl
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Odwiedź: www.przepisy.pl
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
Adres zwrotny
Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Odwiedź: www.przepisy.pl
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Odwiedź: www.przepisy.pl
Infolinia: 801 109 387
całkowity koszt połączenia:
1 impuls wg taryfy operatora
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przepis
Duszona wołowina po wietnamsku - Bò Kho
Składniki:
- 1 kg wołowiny,
- 300 g marchewki,
- 200 g ziemniaków
- puszka pomidorów pelati,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka Kurkumy Knorr,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka cukru brązowego,
- 1 łyżeczka Pieprzu Czarnego Mielonego z Wietnamu Knorr
- 5 szt. trawy cytrynowej,
- 2 łyżki sosu rybnego,
- 3 gwiazdki anyżu
- 4 ząbki czosnku,
- 4 szalotki,
- 50 g świeżego imbiru
- pęczek: natki kolendry i tajskiej bazylii fioletowej
Sposób przygotowania:
1. Szalotkę, imbir i czosnek wraz z sosem rybnym rozdrobnij na miazgę blenderem. Trawę cytrynową rozbij tłuczkiem, przekrój na pół.
2. Wymieszaj Pieprz Knorr, sól, cukier, kurkumę i zmiksowane przyprawy. Powstałą pastą natrzyj pokrojone w kostkę mięso, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
3. Po tym czasie mięso obsmaż na patelni, przełóż do garnka razem z marynatą, podlej 2 szkl. wody, dodaj trawę cytrynową, anyż. Duś ok. 40 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i plastry marchwi, gotuj 20 min. Dodaj pomidory z puszki. Gotuj, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, ok. 20 min. Podawaj z ryżem, oprószone posiekaną kolendrą i bazylią.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl Składniki:
- 1 kg wołowiny,
- 300 g marchewki,
- 200 g ziemniaków
- puszka pomidorów pelati,
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka Kurkumy Knorr,
- 1 łyżeczka soli,
- 1 łyżeczka cukru brązowego,
- 1 łyżeczka Pieprzu Czarnego Mielonego z Wietnamu Knorr
- 5 szt. trawy cytrynowej,
- 2 łyżki sosu rybnego,
- 3 gwiazdki anyżu
- 4 ząbki czosnku,
- 4 szalotki,
- 50 g świeżego imbiru
- pęczek: natki kolendry i tajskiej bazylii fioletowej
Sposób przygotowania:
1. Szalotkę, imbir i czosnek wraz z sosem rybnym rozdrobnij na miazgę blenderem. Trawę cytrynową rozbij tłuczkiem, przekrój na pół.
2. Wymieszaj Pieprz Knorr, sól, cukier, kurkumę i zmiksowane przyprawy. Powstałą pastą natrzyj pokrojone w kostkę mięso, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
3. Po tym czasie mięso obsmaż na patelni, przełóż do garnka razem z marynatą, podlej 2 szkl. wody, dodaj trawę cytrynową, anyż. Duś ok. 40 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i plastry marchwi, gotuj 20 min. Dodaj pomidory z puszki. Gotuj, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje, ok. 20 min. Podawaj z ryżem, oprószone posiekaną kolendrą i bazylią.