Knorr Przyprawa do gulaszu 23 g
100% naturalnych składników
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.7 g
- w tym cukry 15.0 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
Składniki:
- 1 kg wieprzowiny pokrojonej w grubą kostkę
- 2 marchewki pokrojone w półplastry
- 3 cebule pokrojone w kostkę
- 400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 3 łyżki (50 g) koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki mąki
- po gałązce posiekanego rozmarynu i tymianku
- 3 ziarna jałowca
- 1 opakowanie Przyprawy do gulaszu Knorr
- 3 liście laurowe
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
Sposób przygotowania:
1. Mięso oprósz Przyprawą do gulaszu Knorr i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Przełóż do garnka, zalej litrem wody i dodaj koncentrat pomidorowy. Całość duś ok. 20 minut.
2. Na patelni podsmaż cebulę, marchew i pieczarki. Dodaj masło, poczekaj aż się rozpuści, a następnie dodaj mąkę. Całość przełóż do garnka z mięsem i dokładnie rozmieszaj. Dodaj zioła i przyprawy. Wszystko razem gotuj kolejne 20 minut do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Wskazówka: Do gulaszu możesz użyć innych rodzajów mięsa, na przykład jagnięciny lub wołowiny.