Knorr Przyprawa do gulaszu 23 g

Knorr Przyprawa do gulaszu 23 g

Torebka 23 g
  3,79 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu 100% naturalne składniki - zioła i przyprawy, takie jak czosnek, papryka, kolendra, rozmaryn i majeranek, sprawią, że gulasz smakować będzie wyjątkowo. Wyrazistości potrawie nada nuta pieprzu i goździków.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do gulaszu
Cechy idealny smak i aromat
100% naturalnych składników
Rozmiar opakowania 23g℮
Składniki sól, czosnek (22%), papryka* (13%), kolendra (8%), cukier, mielona GORCZYCA, rozmaryn (5%), majeranek (4%), pieprz (3,6%), pieprz cayenne, ziele angielskie, cebula*, goździki, *Warzywa uprawiane w sposób zrównoważony
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Może zawierać gluten (zboża), mleko, jaja i seler.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1051.000 / 251.000
Tłuszcze 7.5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.7 g
Węglowodany 34.0 g
  • w tym cukry 15.0 g
Błonnik pokarmowy 14.0 g
Białko 9.7 g
Sól 24.7 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Podstawowy sposób użycia: dodaj 1 łyżeczkę (5 g) przyprawy na każde 100 g przygotowywanego mięsa.
Przepis Gulasz galicyjski z pieczarkami

Składniki:
- 1 kg wieprzowiny pokrojonej w grubą kostkę
- 2 marchewki pokrojone w półplastry
- 3 cebule pokrojone w kostkę
- 400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
- 3 łyżki (50 g) koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki mąki
- po gałązce posiekanego rozmarynu i tymianku
- 3 ziarna jałowca
- 1 opakowanie Przyprawy do gulaszu Knorr
- 3 liście laurowe
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:
1. Mięso oprósz Przyprawą do gulaszu Knorr i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Przełóż do garnka, zalej litrem wody i dodaj koncentrat pomidorowy. Całość duś ok. 20 minut.
2. Na patelni podsmaż cebulę, marchew i pieczarki. Dodaj masło, poczekaj aż się rozpuści, a następnie dodaj mąkę. Całość przełóż do garnka z mięsem i dokładnie rozmieszaj. Dodaj zioła i przyprawy. Wszystko razem gotuj kolejne 20 minut do momentu, aż mięso będzie miękkie.

Wskazówka: Do gulaszu możesz użyć innych rodzajów mięsa, na przykład jagnięciny lub wołowiny.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...