Knorr Przyprawa do złotego kurczaka 23 g

Knorr Przyprawa do złotego kurczaka 23 g

Torebka 23 g
  3,49 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Harmonijne połączenie 100% naturalnych ziół i przypraw, m.in. papryki, pieprzu cayenne, czosnku i kurkumy, to sekret złocistej i chrupiącej skórki Twojego kurczaka.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Przyprawa do złotego kurczaka
Cechy idealny smak i aromat
100% naturalnych składników
Rozmiar opakowania 23g℮
Składniki sól, papryka* (14%), czosnek* (13%), pieprz cayenne (7,2%), kurkuma* (4,8%), curry (4%) (kolendra, kumin, kurkuma, pieprz, anyż, cynamon, nasiona kopru włoskiego, imbir, korzeń lubczyka, pieprz cayenne, ziele angielskie), olej słonecznikowy, nasiona kozieradki, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, *Warzywa uprawiane w sposób zrównoważony
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Może zawierać gluten (zboża), mleko, jaja, seler i gorczycę.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 713.000 / 170.000
Tłuszcze 6.7 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.1 g
Węglowodany 19.0 g
  • w tym cukry 4.1 g
Błonnik pokarmowy 11.0 g
Białko 6.2 g
Sól 49.2 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Adres zwrotny Unilever Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 134
02-305 Warszawa
Infolinia: 801 109 387
Przechowywanie Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Podstawowy sposób użycia: dodaj 1 niecałą łyżeczkę (4 g) Przyprawy do złotego kurczaka na każde 100 g przygotowywanego mięsa.
Przepis Kurczak z rożna

Składniki:
- 1,5 kg udek z kurczaka
- 50 ml oleju
- 1 opakowanie Przyprawy do złotego kurczaka Knorr

Sposób przygotowania:
1. Udka natrzyj marynatą przygotowaną z oleju i Przyprawy do złotego kurczaka Knorr. Pozostaw w chłodnym miejscu na co najmniej parę godzin.
2. Piecz pod przykryciem na nagrzanym do 190°C piekarniku przez około 45 minut. Po tym czasie mięso odkryj, piecz kolejne 15 minut, co jakiś czas polewając wytapiającym się tłuszczem. Tak pieczony kurczak będzie miał złocistą, chrupiącą skórkę z zewnątrz, a w środku będzie soczysty.

Wskazówka: Czas pieczenia zależy od wagi kurczaka, każde dodatkowe 500 g kurczaka wydłuża czas pieczenia o około 20 minut.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...